Sorin Manda, despre naţionalele de ciclism din Craiova: “În ultima zi, vrem să fie un adevărat spectacol”

362

sorin mDirectorul clubului nostru, cel care se ocupă de organizarea pe plan local a Campionatelor Naţionale de Şosea la ciclism, are gânduri optimiste privind desfăşurarea întrecerilor.

Cu aproximativ 80 de participanţi din toată ţara, competiţia va fi una destul de solicitantă pentru organizatori şi va necesita resurse considerabile, mai ales că este vorba de ciclism pe şosea, iar traseele sunt conturate pe distanţe lungi.

S-au făcut eforturi pentru ca toate aspectele legate de stabilirea rutelor pe care sportivii vor pedala să fie perfectate la timp, găsindu-se înţelegere şi implicare din partea Primăriei Craiova şi Consiliului Judeţean Dolj. Dar, cu toate acestea, Sorin Manda, directorul CSM Craiova, este sigur că naţionalele de şosea din Bănie se vor desfăşura la un nivel înalt şi vrea ca în ultima zi a competiţiei, duminică, atunci când cursele se vor derula în interiorul oraşului, craiovenii să aibă parte de un adevărat spectacol.

“Am fost bucuroşi când am aflat că propunerea noastră de a organiza aceste campionate naţionale de şosea în Craiova a fost primită cu braţele deschise de către Federaţia Română de Ciclism şi lucrurile s-au mişcat repede. Ei vor să popularizeze ciclismul în toate regiunile României, noi vrem să promovăm mişcarea sportivă în Craiova şi în Dolj, iar astfel s-a ajuns la un numitor comun.

Acum, ne aflăm la o zi distanţă de startul întrecerilor. Vor fi aproape 80 de sportivi din toată ţara care vor veni în Craiova pentru acest concurs, suntem pregătiţi şi avem încredere că ne vom descurca, organizatoric vorbind, la parametri înalţi, cum i-am obişnuit în ultimul timp pe cei care au dorit să colabereze cu noi şi să organizeze aici competiţii naţionale, la diferite ramuri sportive.

Traseele au fost stabilite cu ceva timp în urmă, nu mai rămâne decât să punem la punct ultimele detalii, iar pentru asta mulţumim Primăriei Craiova şi Consiliului Judeţean Dolj, care ne-au fost alături şi ne-au sprijinit. În primele două zile, cursele vor avea loc mai mult în afara oraşului, înspre comuna Bucovăţ, dar duminică, în a treia zi de concurs, vom avea proba de circuit în incinta municipiului, pe un traseu stabilit pe bulevardul Ştirbei Vodă.

Vreau ca în această zi craiovenii să aibă parte de un spectacol sportiv şi sunt sigur că aşa se va întâmpla. Va urma apoi defilarea tuturor cicliştilor participanţi către festivtatea de premiere care va avea loc în Centrul Istoric. Va fi o imagine foarte frumoasă pentru Craiova şi sperăm ca duminică să asiste cât mai mulţi craioveni la curse, defilare şi festivitatea de premiere.”, a declarat Sorin Manda, directorul CSM Craiova.