Sondajul doar un pretext? Are Ionuț Stroe deja candidat pentru Primăria Craiova?

413
foto: Facebook Ionut Stroe
foto: Facebook Ionut Stroe
foto: Facebook Ionut Stroe

Liberalul Ionuț Stroe este de ceva vreme pe la București. Este la al treilea mandat de deputat și printr-o conjunctură favorabilă a fost un timp și purtătorul de cuvânt al PNL. Își învăța repede punctajele, unele de-a dreptul ridicole, pe care trebuia să le livreze zilnic la televiziuni.

Cred că Ionuț Stroe este singurul produs politic al PNL Dolj. A învățat puține lucruri dar bune, pentru el.

Acum, în calitate de președinte al PNL Craiova, Ionuț Stroe vrea să pună în practică unele din lecțiile de comunicare și imagine învățate. Prima –  o rebrenduire a organizației municipale.

Ca lider nu putea să fugă de responsabilitatea candidaturii la Primăria Craiova, dar devine tot mai clar că nu își dorește acest lucru. De ce ar candida, când știe deja că va pierde. Și atunci, are deja om pregătit pentru acest exercițiu electoral: decanul Baroului Dolj, av. Lucian Săuleanu.

Primele apariții ale decanului Săuleanu alături de Ionuț Stroe au fost în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2016. De curând, decanul Săuleanu și fostul rector al Universității din Craiova, Dan Dănișor, au fost alături de Ionuț Stroe la o dezbatere despre liberalism.

În urmă cu câteva zile a apărut pe surse și lista cu cei care vor să intre în sondajul intern pentru desemnarea candidatului PNL la Primăria Craiova: Ionuț Stroe, Lucian Săuleanu, Marian Vasile și Eugen Călinoiu.

Cu siguranță Lucian Săuleanu nu este adversarul lui Ionuț Stroe, ci aliatul său (cât timp rămâne de văzut). El va fi candidatul PNL Craiova, pentru că ar avea profilul liberalului ideal [avocat (meserie liberală), decan de Barou etc…]. Adevărul că saltul de la Bădiță, al cărui șef de campanie a fost Ionuț Stroe, la Săuleanu este unul uriaș.

Nu știu dacă și ceilalți doi, Marian Vasile și Eugen Călinoiu, îi sunt aliați în acest plan și vor să dea impresia unui exercițiu democratic din care câștigătorul este impus organizației, cu forțe întărite în urma acestei curse interne, sau chiar au intenții serioase.

Toată campania de imagine, pornită de Ionuț Stroe, mai pe față, mai pe surse, este din cauza lipsei de notorietate în rândul publicului larg a decanului Lucian Săuleanu.

Alegerile din acest an vor fi un prim exercițiu, pentru că ținta pe care ei cred că o pot atinge este în anul 2020.