Sondajele bată-le vina! IMAS: PSD – 28%. CURS: PSD – 37%. Cam mari diferențele!

0
737

A venit toamna și toate partidele politice au intrat în campanie electorală pentru alegerile europarlamentare, care vor avea loc anul viitor, în luna mai.

Odată cu pregătirea acestor alegeri a început și manipularea prin sondaje de opinie, partidele mici punându-se în balanță cu cele mari, pentru a crea impresia că se joacă de la egal, la egal.

În realitate e doar manipulare, scumpă de altfel, pentru că un sondaj nereal, asumat de o casă de sondaj, e foarte scump.

De altfel, adevarul.ro care și publică un sondaj IMAS, în care dă PSD cu 28% și PNL cu 27% își asumă manipularea și spune și în favoarea cui o face: ”Mişcarea România Împreună, partidul condus de Dacian Cioloş a depăşit, la mustaţă, USR, în timp ce ALDE, partid aflat în coaliţie cu PSD, a trecut, surprinzător, de 11%, arată un sondaj IMAS comandat de USR şi obţinut de „Adevărul””.

Sondajul nu e despre PSD, nici despre PNL, nici măcar despre ALDE, ci despre electoratul pe care se bat cele două partide pline de deontologi, useriști și cioloșiști.

Într-un sondaj CURS, dat publicității și nu făcut rost de el, cum spune adevarul despre cel de la IMAS,– de tip Omnibus (septembrie-octombrie), sondajul realizat în perioada 20 septembrie – 1 octombrie pe 1067 de persoane la domiciliul respondenților: PSD – 37%, PNL – 22%, ALDE – 9%,  USR – 8%, Pro România – 6%, Mișcarea România Împreună – 5%, PMP – 5%, UDMR- 5%.

Cam mari diferențele de la un sondaj la altul.

O să tot vedem în perioada următoare astfel de sondaje și diferențe, Singura realitate va fi după ce se închid secțiile de vot și se vor număra voturile.

sursa sondaje: stirpesurse.ro si adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.