Situația epidemiologică in Dolj, la ora 09:00

394

NFORMARE DE PRESĂ

Astăzi 27.03.2020, ora 9.00, situația epidemiologică a județului Dolj se prezintă astfel: 3.686 de persoane sunt izolate voluntar la domiciliu, 298 de persoane se află în carantină, 157 persoane au ieșit din carantină, iar alte 798 au ieșit din izolare voluntară la domiciliu.
Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării de către virusul COVID-19.

În cursul zilei de ieri, 26 martie, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj au efectuat 3 percheziţii domiciliare, la imobile folosite de un bărbat de 39 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.
Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat faptul că cel în cauză ar fi derulat operaţiuni comerciale neautorizate, neînregistrate în actele contabile şi nedeclarate organelor fiscale cu materiale sanitare şi dispozitive medicale.

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au găsit la locuinţa bărbatului 1.900 de măşti de protecţie, nesterile, produse în Brazilia, care erau destinate comercializării.
Măştile au fost indisponibilizate de poliţişti, iar cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

De asemenea, 26 martie, forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat, fiind formate echipaje mixte alcătuite din poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari, scopul fiind impunerea normelor legale, instituite pe perioada stării de urgenţă.
Astfel, autorităţile au verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 2.400 de persoane și 185 societăți comerciale au fost controlate din perspectiva respectării interdicţiilor instituite.

Totodată, au fost continuate activităţile pentru punerea în aplicare a restrictiilor privind circulaţia persoanelor.

Pentru abaterile constatate, cu privire la interdicţiile instituite în legătură cu circulaţia persoanelor, forţele de ordine au aplicat peste 270 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 500.000 de lei.

De asemenea, 10 persoane au fost introduse în carantina, întrucât acestea nu ar fi respectat măsura izolării la domiciliu.

Instituția Prefectului – Județul Dolj