Sistemul de colectare selectivă a deșeurilor din Craiova, extins la case

0
243

salubritate flyer A5_#1SC Salubritate Craiova SRL a demarat, începând din data de 12 septembrie 2016, un proiect pilot de colectare selectivă a deșeurilor la nivelul gospodăriilor individuale din municipiu.

 6714 abonați ai SC Salubritate Craiova SRL, reprezentând aproximativ o treime dintre clienții societății care locuiesc la casă, au primit în prealabil din partea operatorului de salubritate câte un sac galben, destinat depozitării deșeurilor de plastic și metal (doze de aluminiu), și un sac albastru, pentru depozitarea deșeurilor din hârtie și carton. Pe lângă cei doi saci, proprietarii gospodăriilor individuale au primit și un flyer care conține informații referitoare la modalitatea corectă de colectare a deșeurilor reciclabile și programul de ridicare a acestora, pe zile și străzi.

Începând din data de 12 septembrie 2016, conform programului, care poate fi consultat și pe site-ul www.salubritate-craiova.ro, sacii galbeni și albaștri vor fi ridicați, în zilele anunțate, de lucrători ai SC Salubritate Craiova SRL și transportați separat, cu un autovehicul special.  Frecvența de colectare a deșeurilor reciclabile va fi o dată la două săptămâni, urmând să fie adaptată în funcție de cerințele utilizatorilor. În program sunt incluși abonați care locuiesc pe 96 de străzi din 10 cartiere ale orașului.

„Printre obiectivele pe care le-am stabilit în cadrul acestui proiect se numără creșterea cantității de deșeuri reciclabile colectate, dar și familiarizarea craiovenilor care locuiesc la casă cu acest sistem de sortare a deșeurilor. În funcție de rezultatele pe care le vom avea, proiectul va fi adaptat și extins la toate cele peste 20.000 de case din Craiova”, a declarat Eliza Peța, director general al SC Salubritate Craiova SRL.

Proiectul pilot completează sistemul actual de colectare selectivă, implementat în cartierele de blocuri din Craiova începând din anul 2011, în cadrul unui parteneriat încheiat între Primăria Municipiului Craiova, SC Salubritate Craiova SRL și societatea Eco-Rom Ambalaje S.A. În prezent, în Craiova sunt amplasate 223 de containere de colectare selectivă în 87 de locații aflate pe domeniul public, de unde au fost colectate și valorificate, în cursul anului 2015, peste 200 tone de deșeuri reciclabile. De asemenea, SC Salubritate Craiova SRL oferă posibilitatea agenților economici și instituțiilor publice din Craiova să colecteze separat deșeurile generate, prin încheierea unui act adițional la contractul de prestări servicii de salubrizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.