Simpozionul Internațional DROBETA – Ediția a VII-a la Muzeul Regiunii Porților de Fier

0
43
Academicieni, profesori universitari, reprezentanți ai celor mai importante instituții de cultură din țară și din Serbia participă zilele acestea la ediția a VII-a a Simpozionului Internațional Drobeta, ce se desfășoară la Muzeul Regiunii Porților de Fier.
Am participat la conferința care a deschis lucrările simpozionului împreună cu prefectul județului, Alin Isuf și vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ramona Cupă.
Tema este una generoasă care vorbește despre originile noastre, despre moștenirea culturală pe care o avem și este datoria noastră de a o valorifica și dezvolta.
Când vorbim despre patrimoniu cultural și natural, nu putem să nu abordăm această temă ca și reper în viața și dezvoltarea societății în care trăim, dezvoltare pe care ne-o dorim cu toții, fie că suntem oameni de cultură, reprezentanți ai administrației publice locale și județene sau simpli cetățeni.
Patrimoniul reprezintă liantul între trecut și prezent, definește identitatea națională și are o contribuție esențială la dezvoltarea sentimentului de apartenență la națiunea noastră.
Sunt aspecte pe care ne dorim să le transmitem generațiilor viitoare. În acest context, i-am asigurat pe cei prezenți de tot respectul pentru activitatea pe care o desfășoară, pentru că sunt principalii actori care pot sădi în inimile copiilor noștri, sentimentul că avem un trecut glorios și putem avea un viitor strălucit, dacă fiecare dintre noi ne facem meseria cu devotament și implicare!
Le doresc mult succes participanților, în cadrul lucrărilor simpozionului!
                                                         Aladin Georgescu, preşedintele PSD Mehedinţi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.