Simona Halep a câștigat turneul de la Dubai

414

simona halep Simona Halep a câştigat finala turnelui de tenis de la Dubai, în două seturi (6-4, 7-6), împotriva jucătoarei din Cehia Karolina Pliskova.

Cele două jucătoare au început bine meciul, fiecare valorificându-şi serviciul propriul. Echilibrul s-a rupt în gameul 7, când Simona Halep a făcut breakul decisiv, 4-3. Diferenţa s-a menţinut şi jucătoarea din România a câştigat setul cu 6-4, în 40 de minute.

Pliskova a început setul 2 cu un game alb, urmat de un break, iar scorul a ajuns 2-0. Simona Halep a reuşit imediat rebreak-ul, moment în care jucătoarea din Cehia a acuzat dureri la spate şi a avut nevoie de îngrijiri medicale la vestiare.

Simona Halep a făcut un nou break la 3-3, urmat de alte două game-uri câştigate de fiecare jucătoare pe serviciul adversarei. Scorul a ajuns la 5-4, iar Simona Halep a servit pentru meci. Surprinză, însă, deşi Simona Halep a avut chiar şi o minge de meci, Pliskova a reuşit break-ul, ducând scorul la 5-5.

Finalul setului 2 a fost la fel de spectaculos. Românca a câştigat pe serviciul adversarei (6-5), după care Pliskova a făcut rebreak şi a trimis setul în tiebreak. În ultima fază a meciului, Simona Halep s-a impus cu 7-4.

Este al zecelea turneu câştigat de Simona Halep în carieră şi al doilea din acest an. Românca revine pe locul 3 în clasamentul WTA, cu ajutorul celor 900 de puncte obţinute la Dubai. Victoria din finală i-a adus şi un premiu de 450.000 de dolari.

„Mulţumesc tuturor celor care m-au spijinit. Am jucat bine şi Karolina a jucat bine. Este greu să explic în cuvinte cum mă simt. E un titlu foarte mare pentru mine. Mă bucur că sunt aici. Sunt fericită. Ştiam că adversarea mea are un serviciu foarte bun şi mi-am antrenat returul. Am dorit să câştig acest titlu şi am făcut totul pentru asta. Am stat concentrată pentru fiecare punct. Vreau să mulţumesc publicului. Vă aştept oricunde mă duc, dacă puteţi. Vă iubesc”, a declarat Simona Halep la finalul meciului.

sursa: stiripesurse.ro