Siguranța rutieră – prioritate a polițiștilor doljeni

0
297

politia 2Acțiunile preventive pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, desfășurate de către polițiștii rutieri doljeni, au continuat și în acest sfârșit de săptămână, pe principalele drumuri din județul nostru cu risc ridicat de producere a accidentelor.

În atenția oamenilor legii s-au aflat conducătorii auto care  nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea drumurilor, regulamentar, prin locurile special amenajate și semnalizate corespunzător dar și șoferii care nu respectă regimul legal de viteză.

În cadrul acțiunilor, polițiștii au constatat 301 de abateri de natură contravențională, pentru sancționarea cărora, au aplicat amenzi în valoare de aproape 30 000 lei. Dintre acestea, 45 de sancțiuni au fost aplicate unor conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor  iar alte 56 de sancțiuni au fost aplicate unor șoferi care au circulat cu viteză excesivă.

De asemena, polițiștii rutieri au reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce 47 de permise de conducere

EXEMPLU:

Polițiștii rutieri l-au depistat pe O. ADRIAN, 29 de ani, din comuna Dobreşti, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Severinului, cu viteza de 103 km/h. Doljeanul a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 1125 lei şi ca măsură complementară i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.