Senatorul Florea Voinea: Klaus Iohannis se dezice de propriile aserțiuni cu o rapiditate amețitoare dublată de fățărnicie oportunistă

382
foto: lupamea.ro
foto: lupamea.ro
foto: lupamea.ro

„Nimic nu mi se pare mai încântător decât să captivezi prin puterea cuvântului atenția unei adunări, să încânți mintea ascultătorilor și să le determini voințele într-un sens sau altul. Aceasta este prin excelență arta care a înflorit totdeauna la orice popor liber, mai ales în statele așezate și pașnice, și a predominat totdeauna. Căci ce poate fi mai minunat decât ca, dintr-o mulțime nesfârșită de oameni, să se ridice unul care să poată face singur ceea ce natura le-a dat tuturor putința să facă?”. Am avut onoarea să citez din părintele oratorismului patriotic – Marcus Tullio CICERO.

Domnul Klaus Iohannis nu are un discurs captivant. Eu mi-aș dori să aibă măcar o urmă – fie ea și artificială – de elocință. Nici nu am auzit ca altcuiva – în afara co-președintelui actualului PNL – să-i fi fost ”încântată mintea” de meșteșugul și virtuțile oralității domnului Iohannis. Cu toate acestea – așa cum eu nu am uitat – cu siguranță și dvs., stimați colegi, vă amintiți cu aceeași acuitate tărăganarea domoală cu care acesta dădea un ipocrit avertisment – în timpul campaniei electorale – cu privire la așa-zisul pericol al concentrării puterii la nivelul unui singur partid, în speță PSD.

Dezicându-se de propriile aserțiuni cu o rapiditate amețitoare dublată de fățărnicie oportunistă – care-mi amintește de predecesorul său la Cotroceni dar fără a reuși să se ridice la virtuozitatea manipulativă a acestuia – între timp devenit ”președintele Iohannis” clamează necesitatea preluării puterii exclusiv de către PNL.

”Există voci care spun că de ce nu cerem noi schimbarea de urgență a Guvernului. Ce dorim noi este o schimbare a puterii în România. Noi dorim să preluăm puterea, noi PNL. Nu mai există două partide, unul singur – PNL nou – care dorește să preia puterea. Nu dorim o cosmetizare a unui Guvern PSD, nu ne interesează cosmetizări de ochii lumii. Asta am înțeles de la cetățenii care au votat”. Precizez că aceste cuvinte nu îmi aparțin, ele sunt exact ceea ce a spus actualul președinte al țării.

Voi cita tot din spusele domnului Iohannis: ”GHINION!”, domnule Președinte al României! Nu ați înțeles menirea dumneavoastră și scopul pentru care vă aflați la Palatul Cotroceni. Nu pentru ca actualul PNL să preia puterea au votat cetățenii acestei țări în noiembrie 2014! Dar apreciez sinceritatea spontană și – cu siguranță – involuntară cât și pragmatismul – cert de sorginte săsească -cu care v-ați devoalat adevăratele intenții cu care ați ajuns președinte. Din păcate mărturisirea este tardivă pentru toți cei care – cu naivitate – au confundat ambiția unui candidat care s-a vrut cu orice preț președinte, cu interesul pentru binele cetățenilor țării.

Pentru că în peste 2.000 de ani de existență post-Cicero se pare că – din diverse motive – nu ați învățat Lecția Istoriei – vă reamintesc domnule președinte motivele fundamentale pentru care un simplu cetățean devine președinte de țară, oricare ar fi aceea:

“Bugetul trebuie echilibrat, tezaurul trebuie reaprovizionat, datoria publică trebuie micșorată, aroganța funcționarilor publici trebuie moderată și controlată, ajutorul dat altor țări trebuie eliminat pentru ca Roma să nu dea faliment. Oamenii trebuie să învețe din nou să muncească, în loc să trăiască pe spinarea statului.”

Am reprodus pentru a vă reaminti, domnule Iohannis, cel mai concis discurs al lui Cicero, ținut în anul 55 înainte de Hristos.

Am convingerea – domnule președinte Iohannis – că dvs., adept al ”lucrului bine făcut”, nu veți ezita să-i întindeți mâna actualului premier și să dovediți astfel că sunteți președintele tuturor românilor și că sunteți dornic să reparați ceea ce au stricat cei care acum au venit buluc în noul PNL. Știți dvs. la cine mă refer.

Vă mulțumesc,

Florea VOINEA

SENATOR