Ședință tensionată a Consiliului de Administrație al ISJ Dolj

0
293

constantin lungulescuPreședintele Sindicatului „Spiru Haret Dolj”, Constantin Lungulescu s-a declarat nemulțumit de felul în care s-a desfășurat ședința Consiliului de Administrație a Inspectoratului Școlar Județean Dolj cu privire la soluționarea contes-tațiilor pentru prelungirea activității cadrelor didactice peste vârsta de pensionare. Acesta a menționat că situația tensionată din stradă a ajuns să dicteze și ședința consiliului.

Se pare că cel care a început scandalul este celălalt liderul de sindicat Constantin Rada. Acesta nu este la primul gest de acest fel și probabil nu va fi nici ultimul. Îi place scandalul!

„Azi a avut loc o sedința a Consiliului de Administrație la ISJ Dolj ,având ca obiect rezolvarea contestațiilor depuse de persoanele care nu au primit aviz favorabil vineri 3.02.2017.

Atmosfera a fost tensionată, motiv pentru care, în semn de protest, m-am retras. Se pare că atmosfera din stradă se transferă în sala de ședințe, ceea ce este inadmisibil. Am constatat că din cele 61 de persoane, respinse vineri, 26 aveau ședințele de CA din unitățile școlare ținute la termenul din calendar.

Așadar aceștia au fost validați astăzi, iar restul nu au primit aviz favorabil (este vorba de unitățile școlare care au ținut ședințele mai devreme – 33 de cazuri- în două situații prelungirea se cere pe o catedră care nu este conformă cu decizia de numire). Probabil ISJ Dolj va afișa situația completa cât mai curând.

Din punctul meu de vedere, consider că persoanele în cauză nu au nici-o vină iar verdictul trebuia să fie altul. Ca totul să fie plin de ridicol, o victimă colaterală este reputatul profesor- antrenor Dan Podeanu, nimeni altul decât cel care a adus singura medalie de aur de la RIO”, a precizat într-o postare pe Facebook Constantin Lunglulescu.

Nu înțeleg de ce rezentanții ISJ Dolj nu au dorit să comenteze, pentru că prin comunicare pot pune în adevărata lumină cele întâmplate.

Dar pot spune că acest lider de sindicat, Constantin Rada nu face altceva, în ultimul timp, decât să bulverseze învățământul doljean. Cred că misiunea unui lider de sindicat este cu totul alta, nu aceea de a pune bețe în roate și de a face scandal, că nu pentru asta plătesc membrii de sindicat cotizație. Nu pentru asta și pentru vacanțe.

Așa cum membrii de sindicat ai domnului Lungulescu nu plătesc cotizație ca acesta să se retragaă atunci când situația este tensionată, ci să le apere drepturile. Dacă spune că abandonând protestează eu spun că nu este așa. Protestul trebuia să fie în sală și protestul acestuia trebuia să ducă la un rezultat pozitiv pentru cei din învățământ.

Domnilor lideri de sindicat, nu mai faceți pe eroii, pentru că nu pentru asta sunteți plătiți, ci pentru a vă face treaba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.