Sectia de Cardiologie a Spitalului Filantropia reabilitata complet. Doina Carstea: Avem şi ecograf, pe care ni-l dorim de 30 de ani

646

cardiologie filantropiaAstăzi, 28 decembrie 2015, a fost inaugurata Secţia de Cardiologie a Spitalului Filantropia, după ce a fost reabilitată de Primăria Craiova. Autoritățile locale  au alocat suma de 494.228 pentru această investiție.

La eveniment a participat primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, care odată ajunsă în funcție a făcut o prioritate din reabilitarea unităților spitalicești din subordinea Primăriei:

„Inaugurăm astăzi secţia de cardiologie a Spitalului Filantropia. Ea nu se va mai muta de aici în noul spital municipal, aşa că era normal să facem aceste investiţii. Pentru Spitalul Municipal noi deja am început partea de proiectare. Am şi discutat cu constructorul care face în acelaşi timp şi proiectarea şi construcţia că undeva până în luna iunie, spitalul va fi finalizat pe partea de exterior, urmând apoi să intre la interioare şi la dotări până în luna noiembrie a anului viitor, exact cum am estimat.  Această secţie de cardiologie este proaspăt renovată. Renovarea clinicii a costat 278.057 lei, renovarea acoperişului 103.084 lei, s-a achiziţionat aparatură medicală, ecograf,62.000, electrocardiograf, 9300 lei, mobilier, 35 de paturi noi 14.880 lei, noptiere – 4166 lei, canapele 1116lei, saltele 8451, lenjerie 3840 lei. S-au mai achiziţionat, sisteme de semnalizare, averizare în valoare de 3500 lei, jaluzele 4915, frigidere 919 lei. Totalul investiţiei a fost de 494.228 de lei a costat această secţie ca să fie complet renovată”.

Medicul șef al Secției de Cardiologie, Doina Cârstea, a declarat că în sfîrșit unitatea are și ecograf, pe care și-l doreau de 30 de ani:

„Totul a fost dat la casat.  A fost o reabilitare completă. Totul în această secţie este nou de la aparatură la grupuri sanitare. Cu ajutorul conducerii şi a doamnei primar, s-a trecut peste eternul nu se poate. După cum vedeţi, acum totul s-a putut, inclusiv schimbarea tavanelor şi a acoperişului. Avem şi aparatură de ultimă oră care este la nivelul unui Spital Municipal. Avem şi ecograf, pe care ni-l dorim de 30 de ani”.