Se redeschide circulația rutiera pe podul peste Olt dintre Drăgășani și Poganu

504
A fost finalizată expertiza pentru punerea în siguranță, în vederea redeschiderii circulației rutiere, la podul peste Olt de pe DN 67B, dintre Drăgășani și Poganu.
„Astăzi am fost împreună cu colegii mei și constructorul la podul de peste Olt din zona Drăgășani pentru a decide lucrările ce trebuie executate să redeschidem circulația pe acest pod.
Podul a fost închis circulației publice pentru siguranța celor care îl foloseau, am comandat expertiza tehnică pentru a putea lua o decizie corectă, i-am solicitat expertului să caute o soluție să putem redeschide circulația rutieră și pietonală, dar cu asigurarea tuturor normelor de siguranță.
Am primit expertiza tehnică ce ne permite să reluăm circulația, cu anumite restricții, și după executarea unor lucrări specifice de punere în siguranță,
Expertul a decis ca circulația să se deschidă cu restricție de tonaj de 7.5 to, circulația rutieră se va desfășura pe un singur fir, alternativ, dirijată cu semafoare.
Lucrările ce urmează să fie executate pentru redeschiderea circulați sunt următoarele:
– demolarea consolelor de trotuar, pe ambele sensuri,
– înlocuire rosturi de dilatație,
– montare parapete de siguranță pentru protecția pietonilor,
– montare mână curenta, pentru protecția pietonilor,
-refacere rampe pod.
Voi pune o presiune permanentă pe constructor pentru a nu întârzia nici o zi finalizarea acestor lucrări, lucrări care vor începe în cel mai scurt timp.
Colegii de la serviciul Investiții din cadrul DRDP Craiova au lansat în licitație publică „Serviciile de Proiectare, reactualizare proiect tehnic și asistență tehnică, pod nou DN67B km 119+236 peste râul Olt, cu termen de depunere a ofertelor 03.07.2023, pentru podul nou care se va realiza în proximitatea celui vechi”.
A transmis Directorul Regional al DRDP Craiova, Calin Cosmin Petruț, după întâlnirea de la podul peste Râul Olt, din zona Drăgășani.