Scrisoare deschisă a unui consilier municipal către Pavel Badea

367

nicoleta popescuObserv că v-ați lăsat campania pe mâinile unora care au decis să vă cumpere spații în presă, în încercarea de a vă promova. Pot să înțeleg faptul că, neavând de partea dumneavoastră faptele, vă rămân doar vorbele lipsite de conținut, afirmațiile gratuite, dar, cel mai grav, mincinoase. Iar acest lucru nu pot să-l accept.

Fac, așadar, apel la dumneavoastră să încetați să plătiți pentru pagini de ziar în care dezinformați, așa cum ați procedat recent, expunând opiniile despre învățământ dictate de cei care vă trasează comunicarea și pictând în culori false tabloul infrastructurii pentru educație din municipiul Craiova. Nu aveți nici măcar scuza necunoașterii, atunci când preluați și împrăștiați în spațiul public aceste păreri împrumutate, rupte de realitate.

În primul rând, ar trebui să știți ce s-a votat în cadrul Consiliului Local al Municipiului Craiova, pentru că sunteți membru; iar dacă știți, sunteți dator față de cei pe care îi reprezentați să le spuneți adevărul. Nu mai înșirați afirmații mincinoase, de genul „avem foarte puține unități la un nivel acceptabil, restul își desfășoară activitatea fără avize ISU“. Pentru că, așa cum știți, s-au investit 10 milioane de euro în unitățile de învățământ din Craiova, iar îmbunătățirile sunt vizibile chiar și pentru cei mai cârcotași. Și pentru că, din totalul acestor instituții, numai uneia îi lipsește avizul pe care Inspectoratul pentru Situații de Urgență îl eliberează pentru buna funcționare – și aceasta dintr-un motiv care nu depinde de Primăria Municipiului Craiova.

Ar trebui să știți că, în afara investițiilor directe, instituțiile de învățământ din Bănie primesc negreșit fonduri pentru reparațiile curente, inclusiv cele în care dumneavoastră vă manifestați calitatea de membru al consiliilor de administrație, ceea ce nu vă permite să ieșiți în media și să vă plângeți fățarnic de lipsa alocărilor. Și, pentru că pozați într-o persoană foarte preocupată de situația din educație, s-ar cuveni să cunoașteți că Municipiul Craiova acordă burse de merit, de performanță, de studiu și sociale pentru 25 la sută dintre elevi, cele mai multe din România, la care se adaugă premiile cu care sunt răsplătiți olimpicii Băniei, cei care au obținut media maximă la Bacalaureat sau la examenul de capacitate, dar și profesorii care i-au pregătit pentru performanță.

Din postura omului care vă știe, mult timp fiind colegi în rândurile Partidului Național Liberal, doresc să vă ofer un sfat: nu le mai dați posibilitatea celor care sunt străini de Craiova să vă impună ce să gândiți și să exprimați despre orașul în care trăiți.

Consilier municipal Nicoleta Popescu