Școala de Vară – ”Bios Art în vacanță” ajută 25 de copii din Balasan cu rechizite școlare

410

rechiziteLa data de 8 iulie 2015, cu ajutorul Centrului social pentru copii „Best Life” al Arhiepiscopiei Craiovei,  Școala de Vară – ”Bios Art în vacanță” a avut  musafiri copii din familii defavorizate din localitatea Balasan, județul Dolj.

Copiii de la Balasan sunt proveniți din familii defavorizate (monoparentale, orfani crescuți de bunici, abandonați și adoptați/ crescuți de rude etc.).

Cei 25 de copii, care au ieșit pentru prima dată din localitatea lor, au fost foarte încântați de vizita la Muzeul ”Olteniei”.

Organizatorii  Școlii de Vara – ”Bios Art în vacanță” au fost și ei impresionați de cei mici, motiv pentru care au decis să le facă o surpriză.

Părinții și bunicii, participanți la Școala de Vară – „Bios Art în vacanță”, dar și voluntarii din cadrul programului „I like the museum”, au îmbrățișat dorinta celor de la Muzeul ”Olteniei” de a avea prezenți la festivitatea de premiere din 28 iulie, pe cei 25 de copii din localitatea Balasan.

Cu banii adunați le vor asigura transportul dus-întors, și pentru ei vor pregăti și un moment artistic special.

«Datorită unor cursanți și voluntari mai inimoși (Alex, Roxana, Mihai etc.), prietenii noștri de la Balasan au primit și hainuțe, jucării etc., pentru ei și pentru cei dragi lor.

În același context, ținând cont de faptul că în curând va reîncepe școala, coordonatorul Școlii de vară – Bios Art în Vacanță, a pregătit din partea Secției de Științele Naturii a Muzeului ”Olteniei” Craiova, pe lângă diplomele de “Prieten al Muzeului” și o surpriză pentru cei mici, și anume rechizite școlare noi.

Mulțumim bunicilor, părinților și voluntarilor!!! », se arată pe pagina de Facebook a instituției de cultură.