„ȘCOALA ALTFEL” la Compania de Apă Oltenia

134
Încheiem o săptămână ALTFEL la Compania de Apă Oltenia, în care am primit cu bucurie zeci de vizitatori la Stația de Epurare de la Făcăi. Este vorba despre elevi din clasele I – VIII de la Școala Gimnazială Traian, din municipiul Craiova, dar și de la Școala Gimnazială Bucovăț, care ne-au trecut pragul în fiecare zi, în cadrul programului „Şcoala altfel”.
Micuții au aflat informații esențiale despre importanța apei și păstrării unui mediu cât mai curat și sănătos. Specialiștii noștri le-au prezentat, pe înțelesul lor, toate etapele procesului de epurare a apelor uzate, au văzut cum arată apa la intrarea în stație și cum iese, dar și laboratorul unde se fac diversele teste și analize.
La fiecare vizită s-au dovedit foarte interesați, au pus întrebări, au primit răspunsuri și au plecat acasă cu două teme, pe care i-am rugat să le împărtășească tuturor cunoscuților: să nu arunce în toaletă altceva decât hârtie igienică și să nu arunce în canalizare uleiul folosit și șervețele umede, întrucât acestea provoacă cele mai multe probleme.
Mulțumim cadrelor didactice care ne-au ales drept gazde în această săptămână și așteptăm în continuare astfel de colaborări.