”Săptămâna prevenirii criminalității” ediția a II -a

0
328
DSC01858Astăzi, la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Dolj,  a avut loc o conferință de presă prin care a fost lansată ”Săptămâna prevenirii criminalității – ediția a II a 2017” la care a participat Șeful I.P.J. Dolj – comisar șef de poliție Dr. Constantin Nicolescu, Inspectoratul General al I.S.J. Dolj – prof. Leontina Monica Sună,  șeful Serviciului de Ordine Publică Dolj – comisar șef Mihai Stoian, comisar șef Stanca Giucă – Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității Dolj, precum și Irina Gruia – psihoterapeut și reprezentant al Casei de Cultură a Sindicatelor.
 
          Fiecare zi din aceată săptămână are o anumită temă, iar activitățile sunt desfășurate pe această linie, atât de către ofițerii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității cât și de polițiștii de proximitate din cadrul formațiunilor din județul Dolj.
Ziua de luni, 2 octombrie a.c., a urmărit prevenireadelincvenţei juvenile, astfel că ofiţerii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, la Şcoala Gimnazială „Elena Farago” din Craiova, a susținut o dezbatere pe  tema  prevenirii violenţei în mediul şcolar, a infracţiunilor contra patrimoniului şi a traficului şi consumului de droguri.  De asemenea, dezbateri cu elevi, părinţi şi cadre didactice, vizionări de filme educative au avut loc în unităţile de învăţământ din întregul  judeţ, evenimente organizate și susținute de către poliţiştii de proximitate din municipii şi oraşe, dar şi de poliţiştii de la posturile de poliţie comunale.
 
 
          Ziua de astăzi, 3 octombrie, a fost dedicată prevenirii victimizării minorilor, sens în care ofiţerii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii  au fost prezenți la Şcoala Gimnazială „Sfântul Dumitru” din Craiova unde au stat de vorbă cu cei mici despre prevenirea victimizării minorilor în mediul on-line.  
          În zilele ce urmează vor avea loc activități pe liniaprevenirii infracţiunilor contra patrimoniului – prevenirea furturilor din auto, prevenirea violenţei în familie și siguranţa rutieră.
 
          Ca în fiecare an, în activitățile desfășurate, avem ca parteneri INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN DOLJ,DIRECTIA GENERALĂ DE ASISTENŢĂ SOCIALĂ SI PROTECŢIA COPILULUI DOLJ, CASA DE CULTURA A SINDICATELOR CRAIOVA și CRUCE ROŞIE- FILIALA DOLJ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.