Sănătatea principala preocupare a CJ Dolj în noul an bugetar

0
280

cj oana cosminPreședintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat marți, 28 martie 2017, alături de vicepreședinții Oana Bică și Cosmin Vasile, precum și de administratorul public al județului Dolj, Cosmin Durle, la o conferință de presă în cadrul căreia au fost prezentate principalele investiții propuse pentru finanțare prin bugetul propriu al Județului Dolj pentru anul 2017.
Conducerea executivă a CJ Dolj a evidențiat faptul că demersurile aflate deja în derulare vor fi susținute financiar cu prioritate. În ceea ce privește sursele proprii pentru dezvoltare ale instituției, se propune ca acestea să fie direcționate în principal către domeniul sănătății, alocări semnificative fiind prevăzute, totodată, către sectoarele asistenței sociale (pentru investiții în rețeaua de structuri a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului și pentru unitățile medico-sociale) și transporturilor (pentru dezvoltarea Aeroportului Internațional Craiova și îmbunătățirea infrastructurii rutiere).

„Am prezentat principalele linii strategice pe care Consiliul Județean Dolj intenționează să le adopte în ceea ce privește investițiile publice pentru anul 2017. În continuare, ne vom axa foarte mult pe accesarea proiectelor cu finanțare nerambursabilă, care, fără îndoială, au constituit în special în ultimii zece ani, de când România a devenit membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, unul dintre cele mai importante motoare pentru dezvoltarea județului nostru.
De altfel, pentru a realiza obiectivele pe care le-am pus în operă cu ajutorul finanțărilor europene aferente exercițiului 2007-2013, am fi avut nevoie de aproape 30 de ani, în care toate resursele pentru investiții ale Consiliului Județean Dolj să fie direcționate strict către aceste proiecte, ceea ce, desigur, nu este posibil, pentru că banii disponibili trebuie îndreptați, în proporții diferite, către toate instituțiile noastre, către toate domeniile”, a precizat Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj. 

Principalele investiții din 2017 ale CJ Dolj

1. Clinica de Cardiologie – 2,6 milioane de lei, plus 9 milioane de lei pentru dotarea ei și 1,5 milioane de euro aprobat prin program interregional cu Bulgaria pentru dotarea unei săli de operație.

2. Modernizarea și extinderea UPU – 10 milioane de lei

3. Reabilitarea spațiilor interioare de la SJU – 10 milioane de lei

4. Clinica de Oncologie și Dermatologie – 500.000 de lei pentru reparații capitale și extindere

5. Modernizare Spitalul Leamna – 3,4 milioane de lei

6. Aeroportul Craiova – 5,4 milioane de lei pentru echipamente și dotări

7. Modernizare drum Craiova- Cetate – 37 de milioane de euro prin POR 2014-2020

8. High Tech Industry Park – 2,2 milioane de lei pentru rețele

9. Proiect unitate ISU lângă aeroport prin fonduri interregionale cu bulgarii – 6 milioane de euro

10. Master Planul de Deșeuri – 21 de milioane de lei

11. Centrul Brâncuși – 15,6 milioane de lei

12. Culele Izvoranu și Cernăteștilor – 4,5 milioane de lei pe 2017 cu finanțare europeană

13. Casa Dianu – 4,5 milioane de euro prin fonduri UE pe POR

14. Structuri pentru Protecția Copilului – 2,5 milioane de lei plus 1,5 milioane de lei pentru reabilitarea centrelor de recuperare. Un milion de lei pentru Protecția Copilului pentru achiziționarea de noi imobile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.