Salubritate Craiova se pregătește pentru sezonul rece

341

deszapezire  craiova (foto: oltenasul.ro)Deszăpezirea străzilor din Craiova va fi realizată, în iarna 2015-2016, cu peste 100 de utilaje, în cazul unor căderi masive de zăpadă.

SC Salubritate Craiova SRL, societate care are în sarcină deszăpezirea căilor publice din Craiova, a demarat procedura de licitație deschisă pentru închirierea utilajelor necesare desfășurării acestei activități în iarna 2015-2016, termenul limită pentru depunerea ofertelor fiind 5 octombrie 2015.

Potrivit anunțului publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, societatea va închiria de la terți, în funcție de necesități, minim 40 și maxim 70 de utilaje cu șofer împărțite în patru loturi (lotul 1- închiriere vehicule de împins zăpada și împrăștiat material antiderapant, lotul 2- închiriere vehicule multifuncționale pentru activități specifice de îndepărtare a zăpezii, lotul 3- vehicule pentru transportul zăpezii, al materialului antiderapant și tractare și lotul 4- vehicule de mici dimensiuni, sub 3,5 tone, pentru împins și transportat zăpada), valoarea totală a celor patru acorduri-cadru, ce urmează a fi încheiate pe o durată de cinci luni, fiind estimată între 1.572.000 lei și 2.715.000 lei fără TVA.

Alături de vehiculele industriale închiriate, menținerea în stare de funcțiune a căilor publice din Craiova va fi asigurată și de cele 35 utilaje ale SC Salubritate Craiova SRL.

„Am început deja pregătirile pentru iarnă și sperăm că în cursul lunii noiembrie să putem semna primele contracte subsecvente aferente celor patru acorduri-cadru. Pentru a îmbunătăți capacitatea de intervenție în zonele mai puțin accesibile utilajelor mari, cum sunt cele din Centrul istoric, esplanadele și trotuarele, în acest an am decis și închirierea unor utilaje de mici dimensiuni”, a declarat Eliza Peța, director general al SC Salubritate Craiova SRL.

În ceea ce privește aprovizionarea cu material antiderapant, în prezent SC Salubritate Craiova SRL are în stoc 456 tone de sare, 73 metri cubi de nisip și 36 tone de clorură de calciu. Societatea a demarat procedura de licitație pentru achiziționarea a minim 2000 tone și maxim 6000 tone de sare industrială pentru deszăpezire, termenul limită pentru depunerea ofertelor fiind 7 octombrie 2015. Acordul-cadru ce urmează a fi încheiat pe o perioadă de șase luni are o valoare estimată situată între 500.000 lei și 1.500.000 lei fără TVA.

 Biroul de presă