Salubritate Craiova: 58 de utilaje de deszăpezire şi 319 tone de material antiderapant au fost împrăştiat

388

deszapezire (foto: craiovaforum.ro)Comandamentul de deszăpezire al Craiovei, înființat prin dispoziția primarului municipiului, Lia Olguța Vasilescu, a acționat inițial, începând din după-amiaza zilei de 6 februarie 2015, ora 16:00, pentru combaterea poleiului, în special în zonele de risc de pe teritoriul municipiului Craiova (intersecții, zone de pantă, sensuri giratorii precum și pasajele CFR, suprateran și Electro), astfel încât să fie prevenite incidentele cauzate de apariția acestui fenomen.

Ulterior, echipele de deszăpezire au intervenit și pentru degajarea zăpezii pe arterele și străzile secundare ale orașului. În intervalul raportat (până în data de 7 februarie, ora 5:30), au fost împrăștiate pe partea carosabilă 319 tone de material antiderapant în amestec (sare și nisip), pentru împiedicarea formării gheții.

Două ATV-uri cu lamă, aflate în dotarea SC Salubritate Craiova SRL, au fost folosite pe tot parcursul nopții pentru degajarea aleilor pietonale din oraș. În cursul acestei dimineți, 93 de muncitori necalificați din cadrul SC Salubritate Craiova SRL, Companiei de Apă Oltenia, Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ și Regiei Autonome de Transport au acționat pentru degajarea trotuarelor în zonele în care ATV-urile nu au putut efectua manevre din cauza mașinilor parcate sau în cele în care a fost nevoie de retușuri.

Numărul utilajelor implicate în activitatea de deszăpezire în perioada raportată a fost de 58, având în vedere condițiile meteorologice înregistrate mai ales în timpul nopții, când în Craiova a nins viscolit.

Autoritățile locale fac apel la cetățenii municipiului să parcheze autovehiculele doar în locuri special amenajate în acest sens și să depoziteze zăpada doar pe spațiile verzi, nu pe partea carosabilă.