Sala de sport noua la Dumbrava, cu fonduri europene

369

O investiție de peste 3 milioane de lei, din fonduri europene, le-a permis autorităților locale din comuna mehedințeană Dumbrava să îmbunătățească infrastructura școlară și să le ofere elevilor condiții optime pentru sport.

Astfel, printr-un proiect implementat în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, în incinta școlii gimnaziale din localitate, a fost construită una dintre cele mai moderne săli de sport din județul Mehedinți, cu un teren multifuncțional unde pot fi practicate diverse sporturi și o capacitate de 150 de locuri la tribună.

Beneficiarii investiției cu fonduri europene sunt cei peste 70 de elevi ai Școlii Gimnaziale Dumbrava, care au acum o sală de sport modernă, complet utilată pentru a răspunde nevoilor lor de recreere și de antrenament.

Proiectul implementat de Primăria comunei Dumbrava are o valoare totală de 3,1 milioane de lei, din care 2,9 milioane de lei sunt fonduri europene nerambursabile.

Investițiile au fost finanțate prin Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționalePrioritatea de investiții 10.1 – Investițiile în educație și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formareObiectivul specific 10.1b – Creșterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi învăţământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului.