Să râdem cu deputatul de prost gust

0
444

Acest domn Gust a devenit deputat a doua oară dintr-o încăpățânare a Olguţei Vasilescu pe care, personal, nu am înțeles-o niciodată, și care era cât pe aici să îi rupă relația bună cu Ponta, susținând un individ pe care toți PSD-IŞTII îl priveau ca pe un arivist cu puţini neuroni.

Astăzi, insul cu 1 la suta în sondaj şi-a lansat programul și a umplut-o de zoaie, pe Facebook, pe cea care l-a mai băgat o tură în Parlament.

Aici ți-ai meritat-o, Olguta, nu te supăra! Fetele deștepte ca tine, nu se bagă în seamă cu pitici politici ca Gust! Dar să vedem ce a aberat candidatul la fotoliul de primar al urbei din partea PSRo și cam care este realitatea.

Promisiunea nr. 1: Centrale de apartament individuale, plătite din bugetul primăriei.

Realitatea: 6000 de blocuri ×20 apartamente × 1500 euro centrala = 180 milioane euro, adică bugetul de investiții al Craiovei pe 8 ani!!!  Fără posibilitatea ca în acest interval să se mai asfalteze vreo groapă.

Promisiunea nr. 2: Piața agroalimentară la 20.000 de locuitori.

Realitatea: Nu mai există terenuri în Craiova nici măcar pentru piaţete, după furia retrocedărilor din anii precedenți mandatului Vasilescu, aceasta neretrocedând nici măcar un metru de teren. Dar Gust nu a aflat până acum.

Promisiunea nr. 3: Oferirea de către primărie a unui teren pentru toți locuitorii care vor sa cultive zarzavaturi, la marginea orașului.

Realitatea: Să zicem 100.000 locuitori × 100 metri de teren = Ohooo!

Extindem orașul până la bulgari!!!

Promisiunea nr. 4: Taxa meteorică 0.

Realitatea: Din 2014, craiovenii nu mai plătesc apa meteorică. Asta a aflat și Gust azi și a încercat să o dreagă, că firmele private plătesc, totuși, această taxă.  Păi, dacă legea votată de dl Gust în Parlament interzice ajutorul de stat pentru firme… Oricum, habar nu avea că taxa meteorică s-a scos pe mandatul Vasilescu pentru populație. Asta e clar! Altfel scria că vrea să o scoată și de la firme…

Promisiunea nr. 5: Transformarea punctelor termice în creșe, grădinițe și alte cele.

Realitatea: Tocmai am stabilit că centralele suportate din bugetul primăriei nu se pot achiziționa, din jenă financiară gravă, deci dl Gust vrea să ne lase în frig și nespălaţi.

Promisiunea nr. 6: Internet în parcuri.

Realitatea: Există. Și în mijloacele de transport.

Promisiunea nr. 7: Semafoare și giratorii mai multe.

Realitatea: Avem prea multe semafoare deja. Doar dacă nu vrea dl Gust câte un semafor de fiecare cetățean.

Promisiunea nr. 8: Înființarea de centre de urgenţă în fiecare cartier.

Realitatea: Ministerul Sănătății nu dă aprobare pentru secții de urgenţă nici măcar pentru toate spitalele existente, pentru că acestea au nevoie de dotări și personal calificat în trei schimburi, pentru toate specializările, dar în mod sigur el confundă cu centrele medicale de cartier. Acelea sunt la Consiliul Județean, domnu’ Gust!

Promisiunea nr. 9: O creșă la 15.000 de locuitori.

Realitatea: Iarăși ne cerem scuze pentru incompetenţa dvs, dar să știți, creșele aparțin de Ministerul Sănătății…

 Promisiunea nr. 10: Campus after-school pentru elevi, cu microfermă de animale.

 Realitatea: Gust vrea capre și vaci în oraș. Avem zoo! Ce-am mai râs…

Promisiunea nr. 11: Centru universitar competitiv.

Realitatea: Universitatea aparține de Ministerul Educației nu de primărie. Își închipuie ca dacă doamna Gust conduce televiziunea universităţii, ce mare lucru sa fie și el rector?

Promisiunea nr. 12: Reducerea impozitului cu 10 procente pentru agenții economici care primesc elevi și studenți în practică.

Realitatea: Codul fiscal votat de dl Gust în necunoştinţă de cauză nu permite Consiliilor locale astfel de facilități fiscale.

Promisiunea nr. 13: Cluburi ale pensionarilor în toate cartierele.

Realitatea: Pensionarii pot primi spaţii pentru asociațiile lor, dar nu le vor pentru că trebuie să plătească chirie și utilități. Aşa zice la legea de o votează dl Gust.

Promisiunea nr. 14: Restaurante sociale pentru toți cetățenii, cu adaos comercial 0.

Realitatea: Este clar că privații nu vor investi dacă nu au profit. Rămâne ca cel care se visează primar cârciumar să construiască pentru 300.000 locuitori: 300 de locuri în restaurant = 1000 de restaurante de construit!!! Ce-am mai râs și la asta!

Promisiunea nr. 15: Parc industrial nou și 3 incubatoare de afaceri.

Realitatea: Există deja un parc construit la Aeroport, unul care e gata de inaugurare la Işalniţa și 3 centre de afaceri construite pe fonduri europene de care nu a aflat și dl Gust.

Promisiunea nr. 16: Spațiu pentru ONG-uri.

Realitatea: Toate ONG-urile au primit spaţii, dacă au solicitat.

 Promisiunea nr. 17: Casa Presei într-o clădire cu chirie zero.

Realitatea: Legislația nu permite asta. Ba încă te încadrezi și la o infracțiune prevazută cu pușcărie între 2 și 7 ani.

Promisiunea nr. 18: Gust va bea cafeaua, de două ori pe lună, cu cetățenii Craiovei.

Realitate virtuală: 300.000 de cetățeni se vor înghesui în cele 3.000 de restaurante construite de Gust, dar Gust trebuie clonat în minimum 30.000 de exemplare. Ce oroare!

Promisiunea nr. 19: Accesul craiovenilor și ONG-urilor la licitațiile publice, pe bază de programare.

Realitatea: Licitațiile sunt publice. E lege în vigoare! Nu știm dacă era și dl Gust la lucru când a trecut legea asta! Deja devine comedie. Daaaaaar… Stați să vedeți ce urmează…

Promisiunea nr. 20: Organizarea de referendumuri la fiecare investiție de peste 10 milioane de euro.

Realitatea: Organizarea unui referendum costă 200.000 euro. Dacă Olguţa aplica tâmpenia asta, ne scotea de 40 de ori din casă și plăteam din bugetul public 8 milioane de euro. Nu e mai ieftin un sondaj de opinie, domnu’ Gust?

Promisiunea nr. 21: Consultări cu agenții economici.

Realitatea: Asta e „must have”, nu e de promisiune de campanie.

Promisiunea nr. 22: Consultări cu societatea civilă.

Realitatea: Și asta e tot „must have”.

Vă dați seama că dacă nu candida și Gust la Primărie, nu ne dădeam seama ce tâmpiți am băgat în Parlament?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.