S-a inaugurat Ambulatoriului Integrat de Neurologie, din cadrul Spitalului de Neuropsihiatrie nr. 4 Craiova

475

inaugurare ambulatoriuAzi, 28 august 2015 , la ora 09.00, primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, a  participat la inaugurarea Ambulatoriului Integrat de Neurologie, din cadrul Spitalului de Neuropsihiatrie nr. 4 Craiova.

„Acest spital este cel mai aproape de finalizare. Mai sunt destui pacienţi care sunt certaţi cu civilizaţia, în sensul că suntem obligaţi să văruim de mai multe ori pentru că vin cu geaca udă de la ploaie şi se sprijină de pereţi, pun picioarele pe pereţi, de asemenea vin cu mâncare şi murdăresc. Eu am întrebat-o pe doamna doctor dacă este bună alimentaţia, pentru că aş vrea să îi rog pe aparţinători să nu mai vină cu mâncare, pentru că aşa cum am văzut şi eu, se mănâncă foarte bine.

Alimentaţia poate să fie bună pentru toate categoriile sociale care vin să se trateze aici. În schimb mai avem probleme la Filantropia, pentru că aşa cum ştiţi, noi construim un spital nou municipal şi mai sunt câteva secţii unde nu am intervenit deloc pentru că am zis că nu are rost să investim în ele ştiind că oricum anul viitor ne mutăm. Și acolo mai sunt câteva lucruri de făcut, măcar să schimbăm mobilierul la unele secţii.

La spitalul de boli infecţioase ne apropiem de finalizare. Probabil vom face şi acolo o inaugurare să vedeţi care este stadiul. Aşa cum am promis, vom încerca să terminăm până la finalul anului de renovat toate spitalele care sunt în subordinea primăriei, cu excepţia secţiilor unde ştim că ne vom muta.

De asemenea, eu sunt deschisă şi la solicitările pe care le au managerii instituţiilor de sănătate, dar am o rugăminte şi către aparţinători: sunt investiţii foarte mari pe care noi le-am făcut în spitale şi este păcat de ce se întâmplă. Dacă vrem să ne tratăm în condiţii de civilizaţie, trebuie să arătăm şi noi o brumă de civilizaţie.

Doamna director chiar spunea că speră să reziste capacele de la toalete până la finalul zilei, ca să nu mai vorbim de hârtia igienică sau săpun”, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.