RUSLANA: „ÎMI DORESC CA CEL CARE VA IEŞI ÎNVINGĂTOR ÎN ACEASTĂ SEARĂ SĂ ADUCĂ VICTORIA ROMÂNIEI LA VIENA”

364

ruslana eurovisionInvitată la finala naţională Eurovision 2015, artista din Ucraina a susţinut duminică, 8 martie, o conferinţă de presă la Sala Polivalentă din Craiova, organizată de TVR

Câştigătoarea Eurovision 2004, Ruslana, invitată specială a finalei naţionale Eurovision, s-a întâlnit duminică dimineaţă cu presa din România. La conferinţa de presă au participat şi Lia Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova, precum şi Iuliana Marciuc, producătorul TVR al Selecţiei Naţionale Eurovision. Artista a felicitat toate jurnalistele prezente la Sala Polivalentă din Craiova, cu prilejul Zilei Internaţionale a Femeii şi a declarat pentru TVR:

„Iubesc România, pentru folclorul ei extraordinar! De doi ani încoace gândesc şi pregătesc un material etno special şi mi-aş dori o sesiune cu artişti de folclor vechi românesc. Aş vrea să fac cunoscute în întreaga lume aceste fragmente unice de muzică, de ritm, de melodie. Oamenilor le plac Panjabi MC sau Goran Bregovic, dar vor fi înnebuniţi după ritmurile sălbatice româno-ucrainene!

Mulţumesc Televiziunii Române pentru oportunitatea de a fi prezentă la finala naţională Eurovision şi de a fi parte din acest show fantastic. Repetiţiile de aseară au fost făcute cu zâmbetul pe buze, sunetul, luminile, scena – totul a fost minunat! Îmi doresc ca cel care va ieşi învingător în această seară să aducă victoria României la Viena.”

Recitalul Ruslanei din cadrul finalei naţionale Eurovision 2015 va putea fi urmărit pe durata celor 30 de minute de votare a concurenţilor.

Finala selecţiei naţionale Eurovision va putea fi urmărită în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR Moldova duminică, 8 martie, de la ora 20.30. Şi pentru internauţi TVR a pregătit o surpriză. Fanii Eurovision vor putea urmări finala de la Craiova, în direct, pe trei platforme online: tvrplus.ro, eurovision.tv, precum şi pe canalul oficial de YouTube al Televiziunii Române.

Concursul cântecului european se va desfăşura, în 2015, la Viena, Austria, în 19, 21 şi 23 mai. România va participa în prima semifinală a concursului, cea din 19 mai, alături de Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia şi Ungaria. Pe eurovision.tvr.ro şi pe pagina de Facebook Eurovision Romania se găsesc toate informaţiile despre concurs, dar şi noutăţile din ţară şi din străinătate pe subiectul Eurovision.