Romulus Lungu îl susține pe Cezar Spânu pentru funcția de rector

0
243

lungu si spanuDragii mei,

Mă aflu într-o situație ingrată, așa cum poate mulți dintre dvs. vă aflați. Mâine va avea loc al doilea tur de scrutin pentru alegerea rectorului Universității din Craiova și este nevoie să iau o decizie.

Deși sunt dezamăgit de rezultatul votului, m-am decis să merg mâine la vot, ceea ce vă recomand și dvs., pentru că în acest fel putem înclina balanța și, în același timp, putem avea un cuvânt greu de spus în modul în care va fi condusă Universitatea din Craiova în următorii 4 ani.

Am şi avem de ales între domnii Dan Claudiu Dănișor și Cezar Spînu. Universitatea se află într-un moment delicat al evoluției sale, înregistrând, din păcate, valori negative la aproape toate capitolele, dar trei dintre ele mi se par cu adevărat problematice: scăderea calității activității didactice (prin încărcarea normelor didactice și neacordarea plății cu ora), rezultatelor științifice și constituirea unui climat de muncă, dominat de tensiune, frică, conflicte și nedreptate.

M-am uitat atent la cei doi candidați, la ceea ce au făcut în ultimii 4 ani, la programul managerial actual, comportamentul din campanie, și am observat următoarele:

Domnul Dan Claudiu Dănișor a susținut că nu se va schimba, că va continua proiectele începute, cu aceeași echipă de conducere. Atitudinea Domniei Sale este una plină de încredere, dar, în același timp, provoacă frică, tonul este unul hotărât, dar sună mult prea adesea amenințător. În prezentările sale, cuvântul care s-a auzit de cele mai multe ori este „EU”. Eu am făcut, eu o să fac! Îmi păstrez supozițiile anterioare, că în acești termeni se definește o dictatură și se anunță una și mai aspră, în condițiile în care nu va mai exista presiunea câștigării unui nou mandat de rector (doar două mandate fiind în acest moment legal posibile).

În raporturile profesionale avute în toți acești, Domnul Cezar Spînu, spre deosebire de domnul Dan Claudiu Dănișor, s-a dovedit un om de cuvânt, am încredere că își respectă cuvântul dat, înțelege să lucreze în echipă și nu să decidă de unul singur. O altă antiteză este definită de raportul sincer/nesincer, modest/arogant.
Domnul Cezar Spînu a vorbit despre nevoia de schimbare, s-a exprimat că este nevoie să fim din nou dascăli și cercetători, s-a arătat preocupat să detensioneze atmosfera din Universitate.
Având în vedere toate aceste argumente, dar și faptul că domnul Cezar Spînu a apreciat modul în care am înțeles să susțin ideile de conducere ale Universității în această campanie și dorește să fac parte din echipa Domniei Sale de acum încolo, aleg să-l susțin pentru câștigarea funcției de rector al Universității din Craiova.

Votul dvs. este în egală măsură apreciat și vă rog să-l acordați domnului Cezar Spînu ca să pot să vă reprezint prin tot ceea sunt, cred și voi face la nivelul următoarei conduceri a Universității din Craiova, şi ca să putem înclina, în definitiv, balanța pentru o schimbare a întregii Universități.

Cu aceeaşi speranță într-un viitor mai bun,
Prof. univ. dr. ing. Romulus Lungu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.