România – locul I pe națiuni la Campionatele Mondiale de Kempo

108
La finalul celei de-a XIX-a ediții a Campionatelor Mondiale de Kempo, organizate în perioada 24-30 Aprilie 2023 în Caldas da Rainha, Portugalia, ediție la care au participat peste 2400 de sportivi din 62 de țări, naționala de kempo a României a reușit să urce pe prima treaptă a podiumului mondial pe națiuni.
🏆 Cu 307 puncte, tricolorii au devansat țări precum Spania, cu 268 puncte, Portugalia, cu 116 puncte, Indonezia, cu 66 puncte și Algeria, cu 65 puncte.
Și de această dată, cele mai bune rezultate pe cele 18 suprafețe de concurs au fost obținute de seniorii de la CS Rapid București (Mirel Drăgan, Alina Pascu-Boroș, Cherim Ender, Dinu Sebastian, Chirică Alexandru, Cotoanță Robert, Mavru Ana-Maria, Florea Ionut Robert și Costi Pașa), CSA Steaua București (Aurel Pîrtea) și CSU Știința București (Yani Zaharia, Cătălin Bodîrlă, Boroș Gabriel, Marvin Belecciu, Alexandru Irimia, Dimache Claudiu, Mihăilă Ștefan și Jecu Alessia).
Surprizele acestei ediții au fost Ștefănescu Timeea (CS Fujin Vulcan) – anul trecut campioană europeană, acum campioană mondială, cu 4 medalii de aur și centura cupei piramidale, Iancu Ionuț (CSM Craiova), Anculescu Ștefan (CS Ionuț Mitrea) și Pașniciuc Constantin (CSM Ploiești), Marian Neculai (CS Cetatea Dojo), care, împreună cu Hanaș Ioana, Miruna Karina și Sferle David de la CS Crișul Oradea, au reușit să obțină rezultate excepționale, adjudecându-și titlurile de campioni.
Trebuie menționat și faptul că, și de această dată, căpitanul naționalei de Seniori U21, Yani Zaharia, legitimat la CSU Știința București, a reușit să urce pe prima treaptă a podiumului la toate cele trei probe la care a concurat (semi, full și submision), în timp ce fratele acestuia, Timon Zaharia, de la Amatto Budokan, a obținut titlul suprem la juniori.
În urma prestațiilor sportive avute, rapidiștii Alina Pascu-Boroș și Mirel Drăgan au primit din partea forului internațional două premii speciale, în timp ce junioarele Catia și Rebecca Georgescu au fost declarate cele mai bune sportive ale ediției la categoria lor de vârstă.
La victoria naționalei de Kempo a României au contribuit și campionii de la CSM Baia Mare, Tiger Kempo, Kempo School, BCB București, Moșnița Nouă, Dinamoviști Fight și Amatto Budokan.
Felicitări tuturor! Hai, România