Româncele au dominat concursul de junioare ”Nadia Comăneci Invitational”

421

gimnaste

După ce anul trecut a ocupat locul 3, același talentat trio Olivia Cîmpian, Ioana Crișan și Alexandra Mihai s-a reîntors la Oklahoma, în Cox Arena, pentru o nouă ediție a concursului ”Nadia Comăneci International Invitational”, de această datăjunioarele noastre aflându-se în prim-plan și dominând categoric întrecerile.

Drept urmare, tinere noastre gimnaste s-au impus în concursul pe echipe, dar și la individual compus, Olivia Câmpian și Ioana Crișan încheind, la egalitate, în fruntea ierarhiei, în timp ce Alexandra Mihai a urcat pe treapta a 3-a a podiumului, ele terminând pe prima poziție și în trei finale pe aparate: Ioana Crișan – sărituri și bârnă, Olivia Cîmpian – sol.

Așadar, echipa României – Olivia Cîmpian, Ioana Crișan și Alexandra Mihai, însoțite de antrenorul Florin Cotuțiu –, la capătul unor evoluții cu o frumoasă acurateță tehnică, a totalizat 106.100, punctaj care i-a asigurat victoria în această ediție. Laurie-Lou Vezina și Victoria Jurca au contribuit esențial ca echipa Gym-Fly (Canada) să ocupe poziția secundă, iar Elisabet Vasileva (Bulgaria) a făcut echipă cu gimnastele americane Jenna Dunn, Cameo Stapleton și Ryan Henry, astfel că formația Bart Conner Gymnastics Academy a încheiat pe locul 3.

La individual compus, Olivia Cîmpian și Ioana Crișan au terminat la egalitate, cu 52.85, în fruntea ierarhiei, în timp ceAlexandra Mihai, afectată de o leziune la degetul mare în timpul rotaţiei finale la încălzirea de la paralele, a ocupat poziția a 3-a. Antrenorul Florin Cotuțiu a declarat la finalul concursului: ”Nu este o surpiză că Olivia și Ioana s-au aflat la egalitate, deoarece chiar toate trei se puteau afla în această situație, având în vedere că se află la același nivel. Când concurează în diferite competiții acasă, o dată câștigă una dintre ele, altădată cealaltă, și… tot așa!”

În finalele pe aparate, Ioana Crișan s-a impus la sărituri (un Yurchenko-full curat) și bârnă (back extension, flip-flop, layout; side somi; side aerial; flip-flop, flip-flop, double tuck), iar Olivia Cîmpian a depășit-o pe Alexandra Mihai cu doar 0.10 în finala de la sol (high tucked full-in mount and beautiful double turn in attitude), titlul la paralele fiind adjudecat de gimnasta canadiană Laurie-Lou Vezina (Gym-Fly).

Așadar, un frumos debut internațional al anului 2015 pentru gimnastica noastră feminină în fața cărei, mai ales la senioare, se află obstacole și obiective importante de depășit (Campionatele Europene – Montpellier, 15-19 aprilie, Jocurile Europene – Baku, 12-28 iunie și Campionatele Mondiale – Glagow, 23 octombrie – 1 noiembrie).