Retinolul – ce este, beneficii, cum se foloseste

0
467

Cu siguranta, aproape toata lumea a auzit de retinol si de beneficiile sale asupra pielii. De asemenea, stim cu totii ca se numara printre ingredientele preferate ale dermatologilor si este considerat unul dintre cele mai eficiente tratamente pentru piele.

Retinolul împiedică apariția ridurilor și liniilor fine, îngrijește și netezește textura pielii. Descoperit în anii 1980, retinolul este considerat a fi unul dintre cei mai puternici agenți anti-îmbătrânire. Cu siguranță ai mai auzit despre acesta, dar probabil nu știi exact cum și când să îl folosești.

Este timpul să încep să folosesc retinol? Cum să îl aleg pe cel mai bun? Cum ar trebui să-l folosesc? Ghidul nostru pentru începători despre retinol îți va răspunde la toate întrebările – și nu numai.

Ce este retinolul și ce probleme ale pielii vizează?

Parte din familia vitaminei A, retinolul este cunoscut pentru abilitățile sale de a combate o serie de probleme ale pielii, inclusiv liniile fine, ridurile profunde și textura neuniformă a pielii. Acesta acţionează prin promovarea sintezei colagenului, regenerarea celulelor pielii și creșterea nivelului de apă din dermă, pentru a netezi liniile fine și ridurile și contribuind la îmbunătățirea texturii pielii.

Care sunt beneficiile retinolului pentru pielea ta?

  • Acesta oferă o îmbunătățire semnificativă a texturii suprafeței pielii
  • Acționează în profunzimea pielii, la nivel celular pentru a contribui la reducerea ridurilor profunde
  • Ajută la creșterea nivelului de apă din piele pentru a-i oferi un aspect mai plin
  • Acționează pentru a intensifica procesul de regenerare a celulelor pielii pentru un ten cu aspect mai sănătos

Surse alimentare de retinol (vitamina A1)

Aceasta forma a vitaminei A se regaseste numai in alimentele de origine animala. In alimentele de origine vegetala se regaseste betacarotenul, care se transforma in vitamina A dupa ce ajunge in organism.

Retinolul se regaseste in concentratii mari in urmatoarele alimente:

• Ficatul de vita

• Ficatul de miel

• Uleiul de peste

• Macrou

• Somon

• Branza de capra

• Unt

• Branza cheddar

• Branza camembert

• Ouale fierte tare

• Branza cu mucegai

• Branza feta

• Caviar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.