Reţete deosebite la “Dolju-n bucate”

0
527

doljul in bucate, oana bicaGospodine desăvârşite din şapte localităţi doljene s-au întrecut în bucate tradiţionale la evenimentul desfăşurat duminica, 14 mai 2017, la Casa Universitarilor din Craiova.

Reţete moştenite din bătrâni provenite din localităţile Bârca, Dăbuleni, Calafat, Ghidici, Izvoare, Giurgiţa, Greceşti au fost degustate de craiovenii cu un apetit deosebit. Oaspeţii au fost primiţi cu pâine, sare şi vin, gazdele purtând costume tradiţionale specifice zonei Olteniei.

„Dolju-n bucate“ este un proiect iniţiat în anul 2014, a fost organizat de Consiliul Judeţean Dolj şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, în colaborare cu Universitatea din Craiova. Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj  „Este un eveniment extrem de bine primit de public. Pe marginea acestui proiect se poate face un turism de foarte bună calitate şi, de fapt, noi asta încercăm să facem, să vorbim despre istoria unor locuri atât din punct de vedere gastronomic, cât şi din alte puncte de vedere pentru că evenimentul de astăzi este împletit cu ceea ce înseamnă meşteşug şi tradiţie”, a precizat Amelia Etegan, manager la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj. La eveniment a participat şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Oana Bică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.