Rețea de trafic de droguri și persoane destructurată de procurorii DIICOT Craiova

0
228

Poliţiştii şi procurorii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate craioveni au făcut, ieri, 20 de percheziţii în Craiova, la locuinţele unor persoane  suspectate de comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc, vânzarea de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive şi trafic de minori. Acţiunea a vizat destructurarea a două grupări infracţionale organizate, 15 persoane fiind duse la sediul DIICOT Craiova în vederea audierii şi dispunerii măsurilor necesare. Oamenii legii spun că membrii grupărilor vindeau etnobotanice, dar şi droguri prin Craiova, însă au racolat şi minore, pe care le obligau să vândă droguri, dar le şi exploatau sexual.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au organizat, ieri, în Craiova, o acţiune de amploare vizând destructurarea a două grupări infracţionale organizate. Potrivit IGPR, în urma cercetărilor efectuate de poliţiştii BCCO Craiova, în mai multe cauze, s-a stabilit că, în perioada noiembrie 2015 – iunie 2016, membrii grupărilor au comercializat, în municipiul Craiova, droguri de risc şi substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive. De asemenea, suspecţii au racolat mai multe tinere şi minore, pe care le-au obligat să vândă droguri, dar şi să întreţină raporturi sexuale.

Astfel, ieri-dimineaţă, oamenii legii au descins la 20 de adrese din Craiova, aparţinând membrilor celor două grupări. Cu ocazia percheziţiilor domiciliare, au fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 300 de pliculeţe conţinând substanţe psihoactive, o pungă conţinând circa 20 grame de substanţă vegetală psihoactivă, 19 comprimate de Xanax, 14 comprimate de Cipralex, 2 ţigarete confecţionate artizanal conţinând substanţă vegetală psihoactivă, 10 telefoane mobile, 3 laptopuri şi suma de 2.976 de lei. Nu mai puţin de 15 persoane au fost ridicate după descinderi, acestea fiind duse la sediul DIICOT Craiova în vederea audierii şi dispunerii măsurilor necesare.

La acţiune au mai participat ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, Mehedinţi, Gorj şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.