Rețea de contrabandiști destructurată de poliția economică

0
216
tigari (2)În cursul zilei de ieri, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Dolj au depistat trei membri ai unei rețele de contrabandiști de țigări și au indisponibilizat produse accizabile și bunuri provenite din activități de contrabandă.
 
În continuarea activităților pe care le derulează într-un dosar penal aflat în lucru la nivelul SICE Dolj, polițiștii din cadrul acestui serviciu specializat au obținut autorizații de efectuare a patru percheziții domiciliare aparținând unor persoane suspecte de comiterea de fapte penale constând în contrabandă cu produse din tutun accizabile.
În baza autorizațiilor de percheziție eliberate de magistrați, polițiștii au descins la locuințele care sunt deținute de S.ALIN, 35 de ani, P.FLORIN, 33 ani și C.GETA, 39 de ani, toți din Băilești, unde existau date și informații că sunt deținute bunuri de contrabandă, precum și valori provenite din activități ilegale.
În locuințele vizate de percheziții au fost găsite 1211 pachete (24.220 țigarete) de țigarete fără timbru de marcaj fiscal românesc, provenite din țări limitrofe precum Serbia și Ucraina, suma de 5.600 euro și 48.000 lei, precum și cantitatea de aproximativ 500 gr. aur, valori despre care polițiștii au stabilit că provin din comiterea de infracțiuni de contrabandă cu țigări comise în mod repetat în ultimul an de zile.
Cele trei persoane sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, faptă prevăzută de Legea 86/2006 – Codul Vamal al României, iar C.GETA a fost reţinută pe bază de ordonanță de reținere pentru 24 ore și a fost introdusă în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Dolj, urmând ca în ziua de 24.02.2017 să fie prezentată parchetului cu propunere de sesizare a instanței de judecată în vederea emiterii mandatului de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile.
Cantitatea de țigarete a fost indisponibilizată și predată reprezentanților Direcției Regionale Vamale Craiova în vederea calculării prejudiciului cauzat bugetului de stat, iar celelalte bunuri și valori ridicate din locuințele suspecților au fost indisponibilizate până la definitivarea cercetărilor în dosarul penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.