Răzvan Răducanu, candidatul PSD la primăria Rojiște: Comuna Rojiște are nevoie de investiții majore, locuitorii merită acest lucru!

291

Comuna Rojiște are nevoie de investiții majore, locuitorii celor două sate merită acest lucru! O persoană tânără, ambițioasă, fiu al comunei poate oferi oamenilor ceea ce merită, ceea ce este firesc pentru România anului 2020. Răzvan Răducanu știe ce are de făcut, știe ce lipsește comunei. El este candidatul PSD Dolj la primăria comunei Rojiște.

Răzvan Răducanu are 39 de ani, lucrează ca asistent veterinar de 15 ani. Este născut și crescut în Rojiște, este căsătorit și are doi copii.

La fel ca și locuitorii comunei, Răzvan Răducanu vrea să ofere copiilor săi, șansa să trăiască într-o comună modernă, o comună în care să se investească masiv, care să atragă fonduri europene. O comună în care tinerii să rămână, să aibă motive să facă acest lucru. Promite ca toate acestea să fie realizate în următorii patru ani, să nu rămână simple promisiuni.

”Din păcate, în comuna Rojiște nu s-a realizat mai nimic. A fost turnat asfalt pe repede înainte, încât în perioada următoare ne vom întreba ce vom face cu apa și canalizarea. S-a  renovat o grădiniță,  bani cu care se puteau construi două astfel clădiri pentru învățământul preșcolar. S-a montat un teren sintetic care în câțiva ani va deveni impracticabil… Sunt priorități multe,  nerealizări multe în ultimii opt ani. Dar eu știu cel mai bine nevoile oamenilor. Și Rojiște are nevoie de părculețe, locuri de joacă pentru copii, terenuri de fotbal cu gazon. La Tâmburești îmi doresc foarte mult să construim o sală de festivități, tot aici școala care este lăsată la voia întâmplării trebuie refăcută. Este dureros să știi că școlile din comună nu sunt renovate, nu sunt dotate corespunzător. Este important să investim în educație, așa investim în viitorul comunei. Oamenii au nevoie de un dispensar medical modern, cu aparatură corespunzătoare, de un cabinet stomatologic, de o farmacie veterinară”, a spus Răzvan Răducanu.

Platforma program a candidatului PSD la funcția de primar este extrem de riguros realizată, centrată pe nevoile oamenilor. Astfel, pentru perioada 2020-2024, Răducanu și-a propus să sprijine foarte mult performanța, elevii, dar și familiile acestora. Copiii din familii defavorizate vor primi burse sociale, rechizite școlare pe toată perioada anului școlar. Și cum sportul înseamnă sănătate, cele două terenuri de sport din Rojiște și Tâmburești vor fi reabilitate.

Pentru a determina tinerii să rămână acasă, în Rojiște, aceștia vor fi motivați primind teren pentru construirea de case.

Și administrația locală va fi modernizată, vor fi înființate astfel în cadrul primăriei, compartimente specializate pentru scrierea și accesarea de proiecte pe fonduri europene și crearea de locuri de muncă. Tot la nivelul administrației locale vor fi înființate societăți de interes public în mai multe domenii, precum: Servicii de asistență sociala pentru pensionari și persoane cu nevoi speciale; Asistență medicală la domiciliu; Servicii de salubritate; Reparație si întreținere drumuri; Construcții, reparații și întreținere clădiri; Servicii de prestări lucrări agricole.

”La fel de importante sunt și programele pentru promovarea antreprenorilor locali și crearea de noi locuri de muncă în comună prin programe de start-up și facilitarea utilizării programelor de finanțare europene. Comuna Rojiște are nevoie de silozuri pentru cereale pentru fermierii locali administrate de Primăria Rojiște sau în parteneriat public-privat. Este important să acordăm facilități investitorilor care vor alege comuna Rojiște. Prin intermediul lor vom scădea șomajul și vom crește astfel economia locală. La fel de important este să sprijinim ca autoritate locală asocierea în grupuri de producători a cultivatorilor de teren, apicultorilor și crescătorilor de animale în vederea obținerii de subvenții pentru dezvoltarea afacerilor locale”, a completat candidatul PSD.

Localitatea Tâmburești, prin înființarea unui heleșteu de pește, poate deveni un punct de atracție pentru craioveni și nu numai.

Calitatea vieții oamenilor trebuie să crească. Locuitorii din Rojiște trebuie să aibă rețea de apă potabilă și canalizare, rețea de gaze, străzile din comună trebuie asfaltate, iluminatul public modernizat cu sistem LED și panouri solare. În toată comuna, candidatul PSD își dorește să fie montate sisteme de supraveghere video, iar rețeaua de internet Wi-fi trebuie să fie gratuită!

 

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană DOLJ
CUI Mandatar Financiar: 2120001