RAT Craiova continuă trendul ascendent și se îndreaptă spre un profit record

0
306

20160907_124207Sorin Manda, directorul general al SC RAT Craiova, societate aflată în subordinea Primăriei Craiova, a făcut un scurt inventar al situației societății pe care o conduce, considerând anul 2016 ca fiind cel mai bun an de până acum al societății de transport public.

„Situația financiară a societății este într-un trend ascendent încă din anul 2012 în sensul că a început să întregistreze profit. A fost înregistrat inițial un profit de aproximativ 3 miliarde de lei vechi, apoi undeva între 7-8 miliarde pe an iar anul acesta ne propunem un profit fără precedent. Din păcate atârnă foarte greu în vistieria noastră procesul pe care societatea l-a pierdut cu ANAF având de returnat tranșe de 2 miliarde și jumătate în fiecare lună, plus datoriile către furnizori ce au fost foarte mari dar care se diminuează. Nu există discuții despre proceduri de insolvență dar din păcate pe perioadă scurtă nu putem să ne dezvoltăm așa cum ne-am dori cu resurse financiare proprii”, a declarat Sorin Manda.

RAT Craiova a primit în ultimii doi ani, prin intermediul proiectelor accesate de primărie, 24 de autobuze noi dar nevoile societății sunt pe departe satisfăcute. Sorin Manda se gândește la schimbarea întregului parc de autobuze, la modernizarea depoului și se bazează pe accesarea de fonduri europene.

Primăria Craiova poate accesa, în momentul în care axele pe POR vor fi deschise, fonduri pentru operatorul de transport public pentru achiziționarea de autobuze și tramvaie modernizare cu cofinanțare de 2%.

Elevii și studenții rugați să renunțe la grupurile de fentare a controlului RAT

Societatea de transport public intră de luni 12 septembrie în programul de „Transport cu elevi și studenți”. Elevii și studenții sunt invitați să își facă abonamente, de menționat este faptul că RAT Craiova pune la dispoziția craiovenilor abonamente la cel mai mic preț din țară. Un abonament pe toate traseele costă doar 65 de lei iar elevii și studenții beneficiază de o reducere de 50%. Există însă grupuri organizate pe rețele de socializare unde se comunică locațiile echipelor de control ale RAT și cum pot fi evitate sancțiunile.

„Sunt oameni care ne felicită atât pentru circulația autobuzelor cât și pentru felul în care arată tramvaiele în urma reparațiilor. Din păcate sunt și persoane care nu înțeleg că trebuie să lucrăm împreună. Îi așteptăm pe tinerii craioveni să își achiziționeze abonamente, să nu fim nevoiți să aplicăm sancțiuni. Dacă vrem un transport european ar trebui să avem un comportament european, trebuie să fim parteneri ”, a mai spus directorul SC RAT Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.