Radu Drăghici – candidatul PSD pentru orașul Calafat: ”Voi da posibilitatea cetățenilor să se implice în deciziile pentru viitorul orașului”

304

Radu Drăghici este omul desemnat de PSD Dolj să gestioneze și dezvolte orașul Calafat în următorii patru ani. Sunt multe de făcut, însă un om echilibrat cu o echipă puternică alături, cu susținere din partea viitorului președinte al Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, va încerca revitalizarea acestui oraș, cu o istorie marcată decisiv de Dunăre şi cu un potenţial turistic deosebit.

Radu Drăghici locuiește de 57 de ani în Calafat. Este inginer, de 33 de ani lucrează la Spitalul Municipal Calafat, în prezent ca șef serviciu administrativ. Este căsătorit și are o fiică. Provine dintr-o familie de intelectuali, tatăl său Constantin Drăghici, doctor renumit în Calafat, cel care a pus bazele spitalului municipal.

”Spitalul Municipal Calafat este locul meu de muncă de o viață. Tatăl meu, doctorul Constantin Drăghici a fost directorul spitalului. Este cel care a pus piatra de temelie a acestei unități spitalicești. Din păcate, nu a mai apucat să lucreze în el. Simt ca o datorie de onoare de a duce mai departe ceea ce el a început în acest spital. Eu împreună cu echipa din spitalul Calafat am căutat să îl dezvoltăm și să îl modernizăm, să îl dotăm cu aparatură medicală performantă. Vreau să continuăm investițiile în dotarea spitalului cu aparatură medicală. Este nevoie de un computer tomograf. Acesta este trecut pe proiectul de dotare Ambulatoriului însă nu a fost încă licitat. Dacă nu se achiziționează, noi vrem să îl cumpărăm cu bani de la bugetul local. De asemenea, pentru a micșora timpii de deplasare ai pacienților foarte grav de la Compartimentul primiri urgențe până la elicopterul SMURD, îmi propun să construim un heliport în apropierea spitalului”, a spus Drăghici.

Aparatura medicală performantă existentă în Spitalul din Calafat a atras după sine și medici tineri în echipa spitalului. Astfel, unitatea spitalicească din Calafat poate să acorde asistență medicală în toate specializările. Spitalul a devenit unul dintre cele mai moderne din Dolj în ultimii ani.

Vorbește cu drag de fiecare loc al Calafatului, de școală, de case, de monumente, de străzi, de Dunăre.

De fiecare dată când trece pe lângă Școala Generală Gheorghe Brăescu, locul în care a învățat emoțiile îl tresaltă. Ca viitor primar promite că va investi mult în dezvoltarea unității de învățământ:

”Copiii mă încarcă de energie, tocmai din acest motiv datoria mea este să le ofer tot ce au nevoie, vreau să investim în viitorul lor. În programul meu electoral am prevăzut pentru școli îmbunătățirea condițiilor materiale, schimbarea mobilierului, dotarea laboratoarelor și înființarea de noi laboratoare performante. Mai mult decât atât, având în vedere că transportul elevilor se face greoi din satele arondate către Calafat, am luat în calcul mărirea numărului de mijloace de transport pentru elevi. Nu ne vom opri însă aici. În această perioadă de pandemie, învățământul online este o soluție pentru copii, motiv pentru care administrația locală trebuie să asigure copiilor cu probleme sociale calculatoare, laptopuri, dar și profesorilor”.

Muzeul de Artă al Municipiului Calafat se află în una dintre cele mai frumoase clădiri din municipiu. Și pentru promovarea acestui muzeu, Drăghici a decis organizarea unui festival de tradiție, un eveniment  cultural artistic internațional intitulat simbolic Florentza Marincu, după personalitatea marcantă, scriitoarea descendentă a unei familii de boieri luminați din zona Calafatului. Florentza Marincu a lansat și două monografii despre oraș ”Calafat cioburi de istorie”. Pentru muzeu a luat în calcul construirea unui  amfiteatru destinat spectacolelor în aer liber.

”Vreau ca orașul Calafat să își păstreze statutul de oraș istoric, de aici s-a tras prima salvă de tun în 1877. Vreau să revitalizăm această zonă, să creăm locuri de muncă, să transformăm împreună acest oraș minunat, cu maxim potențial istoric și turistic. Se vorbește de foarte mulți ani despre atragerea de investitori, despre crearea de noi locuri de muncă, despre dezvoltare economică, însă toate acestea au rămas numai lozinci atât timp cât a fost o opoziție dură în Consiliul Local oricăror concesionări sau închirieri de terenuri pentru oamenii de afaceri sau chiar împotriva unor proiecte benefice. Pentru a evita aceste blocaje pe viitor, propun ca asemenea inițiative să fie supuse dezbaterii publice. Voi organiza dezbateri publice, chiar și referendum local pentru proiectele importante, astfel încât votul consilierilor locali să țină seama de voința populației. Voi da posibilitatea cetățenilor să se implice în deciziile pentru viitorul orașului nostru. Orașul Calafat trebuie să redevină orașul rozelor!”, a mai spus candidatul PSD la primăria Calafat.

 

Comandat de Partidul Social Democrat Organizatia Judeteana Dolj,
CUI mandatar finaciar: 21200019