Rachete de semnalizare descoperite în grădinile unor craioveni

1151

Un alt craiovean a descoperit în grădina din fața blocului două rachete de semnalizare. Cel mai probabil ele aparțin militrailor polonezi care s-au antrenat marți seara în poligonul Obedeanu.

„În seara zilei de 8 mai 2018, o subunitate din cadrul Contingentului Militar Polonez dislocat în România, în cooperare cu militari din cadrul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” din garnizoana Craiova, au executat o activitate curentă de instrucție tactică pe timp de noapte în terenul de instruire Obedeanu. Antrenamentele nu au presupus executarea de trageri cu armamentul individual sau cu cel montat pe tehnica blindată din dotare. În scopul semnalizării momentelor tactice și identificarea reperelor din teren, subunitatea poloneză a folosit mijloace de iluminare (tip „rachete de semnalizare’’) în conformitate cu scenariul tactic aprobat. Referitor la incidentul semnalat în mass-media, privind pagube materiale produse  unui vehicul parcat în cartierul Craiovița Nouă, într-o zonă aflată la aproximativ 2 km de locul de desfășurare a instruirii, a fost demarată o anchetă sub coordonarea Parchetului Militar  în vederea stabilirii legăturii de cauzalitate între activitatea de instrucție și incidentul raportat.

De asemenea, o comisie de cercetare administrativă numită de comandantul Batalionului 26 Infanterie “Neagoe Basarab” cercetează circumstanțele evenimentului”, precizează reprezentanții Brigăzii Craiova.