”Puppets occupy street” nu este un simplu spectacol, este o stare de spirit

361
foto: Bogdan Dănescu
foto: Bogdan Dănescu
foto: Bogdan Dănescu

Ora 20:30, esplanada Teatrului Național ”Marin Sorescu” din Craiova este plină de craioveni, de la cel mai mic, până la cel mai în vârstă, nerăbdători să le vadă.

De-a lungul străzi sunt alte sute de oameni, care așteaptă, iar alții au preferat să le însoțească de la locul de plecare, având astfel șansă să fie mai mult timp în preajma lor.

Pe A.I. Cuza autoturismele au circulat până în jurul orei 21:00. Deodată circulația a fost întreruptă. ”Pitici” au început să devină mai gălăgioși. Bucuria care se citea pe fața lor nu poate fi descrisă în cuvinte.

În zare se vedeau ELE, PĂPUȘILE URIAȘE. Când au ajuns în dreptul Universității din Craiova deja toată mulțimea era extaziată. Toți făceau poze, unii copilași mai curajoși se apropiau de URIAȘII din povești, iar alții îi ajutau pe păpușari, care cu măiestrie le dădeau viață.

Punctul de oprire a fost Piața ”Mihai Viteazul”. După ce am strigat cu toții ”Craiova este cea mai tare” sau ”Puppets occupy street”, oamenii mari au intrat și mai mult în lumea copiilor și au făcut baie în spumă.

În toată această frumoasă agitație, un om se plimba într-o parte și alta și se interesa dacă totul este bine, dacă mai este nevoie de ceva, și dacă toată lumea este mulțumită.

Într-un moment în care își trăgea sufletul, după ce ne-am făcut o poză, am stat două minute de vorbă cu directorul Teatrului COLIBRI, Adriana Teodorescu, vinovatul principal al acestei frumoase povești.

Era clar că este obosită, dar în același timp se citea pe fața ei bucuria. M-a întrebat de mai multe ori dacă a ieșit bine parada. I-am spus că da, și că dacă nu mă crede trebuie doar să privească în jur. Privea în jur, știa că a ieșit bine, dar ca orice artist avea nevoie de confirmarea publicului, și din bucuria cu care acesta a trăit evenimentul, a avut-o din plin.

”Greul abia începe. Vom avea 150 de evenimente. Va fi o săptămână încărcată de povești și ne bucurăm că ne sunt alături atât de mulți craioveni. Le mulțumim și îi așteptăm să vină în continuare la spectacolele noastre!”, a spus Adriana Teodorescu.

Cei care au fost aseară la parada păpușilor uriașe știu că Festivalul ”Puppets occupy street” nu este un simplu spectacol, ci este o stare de spirit. Dacă nu mă credeți, întrebații pe cei mici!