PSD Dolj: Victor Ponta nu trebuie să își dea demisia

408

psd doljOrganizația Județeană a PSD Dolj este alături de domnul Victor Ponta și consideră că acesta nu trebuie să își dea demisia. Atragem atenția că momentul în care domnul Victor Ponta a fost chemat la DNA, în ziua depunerii moțiunii de cenzură, este cel puțin suspect. Politica se face la Parlament și nu la DNA, iar România trebuie să rămână guvernată de Guvern.

Este evident pentru toată lumea că suntem în fața unui caz cel puțin ciudat, despre care instituțiile statului au spus în repetate rânduri că nu există nici o problemă. Victor Ponta nu este implicat în acest subiect, după cum o arată și documentele. Tema aceasta a mai fost fluturată în spațiu public și în anii trecuți. A fost reîncălzită, acum, pentru că cei de la PNL nu sunt capabili să schimbe Guvernul României pe cale democratică.

Victor Ponta a prezentat clar documente care demonstrează minciunile proferate, la vremea respectivă, de Băsescu, Blejnar și acoliții lui:

  • nu au existat astfel de contracte. De asemenea, instituțiile de ancheta (și DNA, și ANI) au prezentat public informația că Victor Ponta NU este anchetat pentru așa ceva.
  • Victor Ponta nu a avut niciodată, ca avocat sau în altă calitate, o relație juridică de niciun fel cu Complexurile Energetice Turceni și Rovinari. Dovezi: adresele oficiale ale celor doua instituții.
  • Victor Ponta nu a fost niciodată asociat la Societatea “Șova și asociații”.

Guvernul trebuie să continue să își facă treaba, pentru că sunt multe priorități luate în calcul (codul fiscal, legea salarizării etc).  Avem încredere în justiție, dar nu putem să nu constatăm că această temă a apărut imediat după ce premierul a comentat în legătură cu activitatea procurorilor în cazuri precum Rarinca sau Referendum 2012.

România este pe un drum european, pe care trebuie să îl continue, respectând principiile constituționale.

Biroul de presă al PSD Dolj