Proxenet din Plenița arestat preventiv pentru 30 de zile

476

arestatPoliţiştii au introdus în arestul inspectoratului un doljean de 32 de ani bănuit că a racolat şi  exploatat sexual o tânără, la începul anului 2015.

În continuarea cercetărilor efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de proxenetim şi având în vedere punerea în executare a mandatului de aducere privind pe suspectul I.MIHAI, 32 de ani, din comuna Pleniţa, judeţul Dolj, care se sustrăgea de la urmărirea penală cu intenţia de a părăsi teritoriul României, la data de 16.03.2015, în urma executării unor activităţi specifice, suspectul a fost depistat şi prins.

Acesta a fost identificat la un hotel din municipiul Craiova în timp ce se afla împreună cu o tânără, din comuna Pleniţa, pe care urma să o ducă în altă ţară în vederea exploatării sexuale.

I.MIHAI a fost condus la sediul IPJ Dolj – Serviciul de Investigaţii Criminale, iar din primele cercetări a rezultat faptul că, în perioada ianuarie – martie 2015, a exploatat o tânără din localitatea doljeană Verbiţa atât în municipiul Craiova cât şi în Italia.

În urma probatoriului administrat în cauză a fost pusă în mişcare acţiunea penală împotriva inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetim, pe numele acestuia fiind emisă ordonanţă de reţinere, iar în cursul zilei de ieri pe numele inculpatului Judecătoria Craiova a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Activităţile desfăşurate au beneficiat de suportul operativ de specialitate al ofiţerilor din cadrul Serviciului de Operaţiuni Speciale Craiova.