Proiectul Photo Laundry a ajuns la cea de-a treia ediție

0

AFIS Photo Laundry 3.0Asociația Tineretul ONU – filiala Craiova în parteneriat cu Casa de Cultură Traian Demetrescu, organizează cea de-a treia ediție a proiectului „Photo Laundry”, ce va avea loc sâmbătă, 30 iulie, începând cu ora 18:00, pe Esplanada Teatrului Național Marin Sorescu și se va desfășura sub forma unei expoziții de fotografie.

          În cadrul acestei activități, persoanele pasionate de fotografie au oportunitatea de a-şi expune lucrările în galeria noastră improvizată pe o sfoară ca într-o uscătorie de rufe. Fotografiile aduse pot fi de orice dimensiune și vor avea ca temă: prietenia. În schimbul pozelor aduse se vor putea alege oricare altele în schimb. Prin intermediul acestei activități ne propunem să promovăm fotografia, arta și cultura, dar și să celebrăm Ziua Internațională a Prieteniei prin oportunitatea de a petrece timpul alături de prieteni, dar și prin promovarea ideii că pasiunea pentru această artă aduce oamenii împreună.

          De asemenea, buna organizare a proiectului beneficiază de sprijinul Asociației Bloggerilor Olteni, Asociației Allons-y, JCI Craiova, ESN Craiova, ACCES Oltenia, AIESEC Craiova, Crucea Roșie – filiala Dolj, Inffsolutions, Uniunii Studenților din România (USR), TVR Craiova, Cuvântul Libertății, Costinel Mitrache Photography, Photo Ranger.

Photo Laundry este un proiect internațional de fotografie, organizat pentru prima dată în Saint-Petersburg, în 2010. Acest eveniment a fost purtat în 40 orașe din șapte țări diferite, și a înregistrat peste 90 000 de participanți. În 2013, Asociația Tineretul ONU din România- filiala Craiova (UN Youth Association of Romania, Craiova Branch) a adus acest proiect în Craiova.

În cadrul celei de-a 65-a sesiuni a Adunării Generale a Națiunilor Unite, ziua de 30 iulie a fost decretată ca fiind Ziua Internațională a Prieteniei. Scopul urmărit a fost acela de a extinde conceptul prieteniei dincolo de relațiile interumane, promovând prietenia între națiuni sau între culturile din diferite regiuni ale lumii, pentru a aduce pace și înțelegere sau pentru a celebra diversitatea globală.

Asociația Tineretul ONU din România este o organizație non-guvernamentală, ce se ghidează după sloganul „Open your mind, improve our world!” și are drept scop promovarea valorilor Națiunilor Unite prin intermediul activităţilor desfăşurare. Filiala Craiova a fost înfiinţată cu scopul de a ajuta la promovarea acestor valori prin intermediul evenimentelor și proiectelor pe care le implementează.