Proiectul Discover aduce multiculturalitate în Craiova

0
281

Organizația internațională AIESEC a desfășurat proiectul național Discover pe durata a  6 săptămâni, în perioada 9 mai-17iunie. Acesta a fost destinat elevilor din ciclul primar din întreaga țară  și a fost la a doua ediție, dupa succesul ediției din iarnă.

Acest proiect a avut scopul de a le oferi copiilor deschidere către alte culturi, educație non-formală în vederea dezvoltării unor abilități din sfera inteligenței emoționale, precum: comunicare, creativitate, lucru în echipă, responsabilitate, conștientizarea propriilor calități,ca ulterior aceștia să se poată integra mai ușor în societate.

Sesiunile au fost ținute de un voluntar internațional ce a oferit copiilor o perspectivă        interculturală asupra lumii și  care i-a ajutat să se dezvolte pe plan personal. De asemenea, printr-o interacțiune constantă cu voluntarul internațional, elevii au putut să practice și să își imbunătătească abilitățile de limbă engleză.

Voluntarul internațional, Jason, venit din Hong Kong foarte entuziast ne-a împărtășit din experiența lui de până acum: ”Am participat în proiectul Discover desfășurat în Craiova. În acest proiect eu sunt responsabil de elevii din ciclul primar, cărora le predau limba engleză . Este un lucru foarte interesant, deoarece nu sunt doar un profesor care doar le predă , ci împărtășesc cu ei valorile, diferențele dintre mine, alții și lumea întreagă și așa pot îmbunătăți totul la mine prin independența și auto-actualizare. M-a surprins plăcut un lucru, am început să mă atașez de elevi deorece ei mi-au scris câteva cuvinte frumoase, mi-au desenat planșe uimitoare, mi-au cumpărat până și suveniruri și gustări. Am reușit să vizitez Craiova și am constat că este un oraș foarte frumos, chiar unul dintre cele mai uimitoare orașe din România.”

Coordonatoarea proiectului Discover, Roberta Sgurescu a mărturisit că: ”Programul sesiunilor nu a fost încărcat și au fost accesibile pentru copii. Copiii au fost implicați și au pus multe întrebări legate de cultura chineză sau tradiții. Copiii s-au atașat de Jason și vice-versa, s-au respectat și s-au apreciat între ei. ” De asemenea, aceasta mai spune ca proiectul Discover a decurs excelent și asta se datorează parteneriatului nostru cu Colegiul Național “Carol I”.

AIESEC este o asociație studențească globală, non-guvernamentală, independentă, non-profit, condusă de studenți sau proaspăt absolvenți ai unei instituții de învățământ superior. AIESEC este prezentă în peste 2400 de universități, 126 țări și teritorii și are ca scop dezvoltarea abilităților de leadership ale membrilor săi. În România activează de 26 de ani, iar în Craiova de 25 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.