Proiect de diplomaţie la Craiova

0

Casa-Memorială-Traian-Demetrescu-poza1Asociația Tineretul ONU – filiala Craiova în parteneriat cu Casa de Cultură Traian Demetrescu, organizează cea de-a treia ediție a proiectului „MiniMUN”, în perioada 26-27 noiembrie, la Casa de Cultură Traian Demetrescu, de la ora 11:00. Elevii de liceu și studenții, care au completat formularul de înscriere până pe data de 20 noiembrie, vor avea oportunitatea de a participa la acest proiect şi de a reprezenta o ţară, prin prisma temei alese.

            Entuziasmul tinerilor de a participa s-a observat prin numărul de persoane care au aplicat în cadrul aceste inițiative frumose.

Tema de anul acesta a proiectului o reprezintă avortul, un subiect mai mult decât controversat. De-a lungul timpului au existat opinii totalmente opuse la adresa acestei teme. Pe de o parte, există acele țări care permit întreruperea de sarcină, iar pe de altă parte, legislația anumitor state este total împotriva acestei proceduri. Pe toată perioada proiectului, tinerii vor participa la simularea comitetului Drepturilor Omului, comitet al Națiunilor Unite. În urma acestui tip de activitate, elevii vor avea ocazia să-şi îmbunătăţească aptitudinile de a comunica în limba engleză, de a vorbi şi de a-și susţine coerent punctele de vedere în public. Participanţii sunt rugaţi ca în măsura posibilităţilor să respecte un cod de vestimentaţie formal.

Proiectul MiniMUN reprezintă una dintre iniţiativele Asociaţiei Tineretul ONU din România de a promova valorile și instrumentele ONU în rândul tinerilor. Acesta își are originea în tradiţia deja răspândită a activităţilor de tip Model United Nations, ce reprezintă conferinţe de simulare a unor instituţii aparţinând ONU şi adeseori altor instituţii internaţionale.

Asociația Tineretul ONU din România este o organizație nonguvernamentală, ale cărei scopuri sunt promovarea, încurajarea valorilor și activităților ONU în rândul tinerilor români. Filiala Craiova a fost înființată cu scopul de a ajuta la promovarea acestor valori prin intermediul evenimentelor și proiectelor pe care le implementează.