Programul inspectorilor de la Protectia consumatorului in perioada Sarbatorilor de Iarna

692

In Colegiul Prefectural seful CJPC Dolj a prezentat programul actiunilor avandu-se in vedere SARBATORILE  DE  IARNA, care au drept scop reducerea riscurilor  consumatorilor care vor achizitiona produse si li se vor presta servicii.

”In acest sens,  avem in desfasurare sau vor fi demarate  urmatoarele  controale: 

  1. Verificarea respectarii legislatiei privind protectia consumatorilor la comercializarea jucariilor –  siguranta acestora si informarea corecta  si complecta a consumatorilor.
  1. Verificarea modului de comercializare a produselor specifice sarbatorilor de iarna : carne preambalata, produse de patiserie- cofetarie, zaharoase si ciocolata, bauturi alcoolice si racoritoare – respectiv:  starea ambalajelor, incadrarea in limita datei durabilitatii minimale,  conditii de expunere si comercializare, informarea corcta si complecta a consumatorilor, calitatea acestora, promotii etc.
  1. Institutia noastra are in vedere parcurile de distractii ( Oraselul Copiilor) chioscurile  si patinoarul – din centrul Craiovei,
  1. Vom verifica deasemenea contractele care se incheie de catre Agentiile de turism cu consumatorii, pentru petrecerea Craciunului si a Anului Nou in diverse locatii –  pensiuni turistice si / sau  statiuni turistice  din tara si/sau strainatate.
  1. Nu in ultimul rand, vom verifica pe acei operatori economici care organizeaza evenimente ( mese festive) cu ocazia sarbtorilor de iarna si a sfarsitului de an”, se arata in informarea celor de la CJPC Dolj.