Program transfrontalier de un milion de euro pentru ISU

420

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj au anunțat, ieri, într-o conferință de presă, lansarea proiectului ,,Eficientizarea acțiunilor comune de răspuns în cazul situațiilor de urgență” (Streamlining the joint response actions in emergency situations) – code ROBG – 351”, finanţat prin Programul de cooperare transfrontaliera Interreg V-A Romania – Bulgaria, Axa prioritară  3 – ,,O regiune sigură”. Proiectul, desfășurat în parteneriat, de Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) și Directoratul General pentru Siguranță la Foc și Protecție Civilă (Bulgaria) vizează achiziții de echipamente pentru ambele părți, dar și organizarea unor sesiuni comune de antrenament, care se vor desfășura în Poligonul de la Balchik (ce va fi reabilitat în cadrul acestui proiect), pentru creșterea siguranței în zona transfrontalieră.

Proiectul ,,Eficientizarea acțiunilor comune de răspuns în cazul situațiilor de urgență” (Streamlining the joint response actions in emergency situations) – code ROBG – 351”, finanţat prin Programul de cooperare transfrontaliera Interreg V-A Romania – Bulgaria, Axa prioritară  3 – ,,O regiune sigură” a demarat chiar de ieri, după cum a explicat prim-adjunctul inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), colonel Daniel-Marian Dragne, în cadrul conferinței de presă organizată la Craiova. Valoarea fondurilor atrase este de 1.008. 946,32 euro, iar perioada de implementare este de 3 ani. Inspectoratul General Pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) deține calitatea de beneficiar lider în cadrul proiectului, având ca partener Directoratul General pentru Siguranță la Foc și Protecție Civilă din Bulgaria, reprezentat la conferință de comandantul Yuliyan Gruncharov.

Obiectivul general este eficientizarea răspunsului comun în situații de urgență, în zona transfrontalieră, prin antrenamente comune în poligoane specializate, achiziționarea de echipamente și îmbunătățirea cadrului operațional comun pentru situații de urgență.