Profesorul Dumitru-Viorel Marcu – candidatul PSD Dolj la primăria Goicea

405

De 12 ani, Dumitru-Viorel Marcu dezvoltă comuna

Respectul față de cetățeni, seriozitatea și implicarea i-au determinat pe locuitorii comunei Goicea să îi acorde votul de încredere în ultimii 12 ani, primarului Dumitru-Viorel Marcu. El este candidatul PSD Dolj pentru primăria Goicea pentru al patrulea mandat la alegerile din data pe 27 septembrie.

Cu 40 de activitate la catedră ca profesor de matematică, din care 28 de ani ca director al școlii, Dumitru-Viorel Marcu a realizat mult pentru comuna Goicea, pentru oamenii care i-au fost alături în toți acești ani.

Doar în ultimii patru ani, s-au investit sume importante atât în infrastructură, cât și în unitățile de învățământ.

”Prin intermediul unui proiect pe fonduri europene a fost finalizată extinderea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, o investiție de 5.300.000 euro. Prin fonduri de la Banca Mondială am construit o grădiniță în comună, un imobil modern, dotat corespunzător. S-a investit mult în unitățile preșcolare și școlare, au fost achiziționate centrale termice, a fost realizat racordul la utilități, a fost achiziționat un microbuz scolar, printr-un program de la Guvernul României, sălile de clasă, dar și laboratoarele au fost reabilitate. Prin intermediul finanțărilor obținute prin accesarea de fonduri europene, Căminul Cultural a fost reabilitat și dotat. Orice proiect obținut pentru infrastructură a fost de bun augur, am modernizat astfel străzi rurale, drumuri vicinale, dar și drumurile comunale”, a spus candidatul PSD.

Primăria a achiziționat tractoare și utilaje moderne, multifuncționale, dar și sistem de monitorizare video în comună cu 24 de camere.

În acest an, cu ajutorul unui grand norvegian a fost realizat studiul de fezabilitate pentru reabilitarea și modernizarea iluminatului stradal.

La curent cu tot ce se întâmplă în „gospodăria” sa, comuna Goicea, candidatul PSD, Dumitru-Viorel Marcu ține cont de părerea fiecărui cetățean, ușa sa fiind în permanență deschisă oamenilor. Este gospodarul-şef al comunei, însă nu ia niciodată decizii de unul singur:

”Sunt la al patrulea mandat de primar, pot să spun cu mâna pe inimă că știu fiecare locuitor al comunei, fiecare stradă, fiecare alee…Vreau să continuăm modernizarea drumurilor de interes local cu încă opt kilometric. Îmi doresc, de asemenea, înființarea prin parteneriat public-privat a unei policlinici de fizioterapie. Având în vedere faptul că localitatea este îmbătrânită, vreau să deschidem în comună un cămin pentru seniori, destinat persoanelor vârstnice fără ajutor. Vreau ca în următoarea perioadă să reabilităm și modernizăm clădirea centrului de permanență și a cabinetelor medicale.

Un proiect ambițios este realizarea rețelei de gaze în comună. Apă și canalizare avem din 2016. În comuna Goicea, avem cadastru generalizat gratuit care s-a încheiat, în urma cadastrului au beneficiat 250 de localnici de succesiuni gratuite”, a completat Dumitru-Viorel Marcu.

Și modernizarea de drumuri de interes local va continua, vor fi asfaltați 8,63  kilometri în valoare 14.500.000 lei. Și liniile electrice aeriene de joasă tensiune și branșamentele individuale vor fi modernizate. Pentru a veni în sprijinul locuitorilor, dar și al elevilor din comună, Viorel Marcu dorește să implementeze programul After School pentru asigurarea condițiilor pentru o masa caldă.

”Parcul Dumitru Dinișor trebuie reabilitat, este un punct de referință al comunei. Și Ansamblul Folcloric ”Marin Chisăr” trebuie revitalizat. Fiii comunei, personalități marcante, trebuie păstrați în memoria generațiilor viitoare. Tocmai din acest motiv vrem să realizăm statui pentru ”Ștefan Ștefănescu”, academician și ”Ștefan Staicu”, membru corespondent al Academiei Române. Apropierea sentimentală de oameni, de generațiile care au trecut prin școală, de vârstnicii comunei mi-au adus cea mai mare bucurie. M-am bucurat de respect din partea dânșilor, respect pe care l-am întors către ei. Cu siguranță vom continua împreună, vom căuta să realizăm cât mai multe lucruri viabile în localitatea noastră! Cu siguranță, Consiliul Județean ne va fi alături, la fel și noul președinte Cosmin Vasile!”

 

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană DOLJ
CUI Mandatar Financiar: 21200019