Procurorii DNA vor să-i închidă gura Olguței Vasilescu. Delatorii apărați cu orice preț

385

DNA 1111Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția Judiciară Penală au solicitat Tribunalului București luarea măsurii preventive a controlului judiciar față de  Olguța Vasilescu

Olguța Vasilescu a ales să facă dezvăluiri dintr-un dosar public, care poate fi consultat. Aceasta nu a încălcat nici o lege, nu a făcut acuzații, nu a adus jigniri așa cum a făcut-o denunțătorul său, nu a dezvăluit mai mult decât îi permitea legea dar cu toate aceastea pare să fi le fi adus motive procurorilor încât aceștia să își dorească să o oprească cu orice preț.

Dezvăluirile Olguței Vasilescu făcute pe Facebook l-au speriat pe denunțătorul „de Fațadă”, care nu a înțeles probabil de la „consulultanții săi” că dacă devii denunțător într-un dosar public poți ajunge în văzul lumii și lumea își va spune părerea. Acesta speriat nevoie mare a dat fuga la DNA și s-a mai plâns puțin astfel încât procurorii au decis să o oprească pe Olguța Vasilescu să mai posteze pe Facebook.

În comunicatul transmis de DNA se arată clar cum dorința cea mai mare a procurorilor este aceea de a opri dezvăluirea celorlalți denunțători.

„De asemenea, procurorii au solicitat stabilirea, de către instanță, a unor măsuri și obligații prevăzute de Codul procedură penală, între care și aceea de a nu se apropia de persoane anume desemnate de organul judiciar și să nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale.

Cererea procurorilor adresată Tribunalului București a fost formulată pentru următoarele motive:

În intervalul de timp consecutiv înregistrării cauzei pe rolul instanței și după primirea actului de sesizare, inculpata Vasilescu Lia Olguța a postat selectiv, pe pagina sa dintr-o rețea de socializare, acte din dosarul de urmărire penală, apoi i-a invitat pe simpatizanții săi să facă aprecieri asupra probelor.
Această acțiune a inculpatei a generat în mass-media, în perioada 30.07.2016 – 31.07.2016, ample reacții în legătură cu postările efectuate.

În concret, inculpata a încercat discreditarea martorului denunțător, publicând o fotografie a acestuia și formulând comentarii în legătură cu credibilitatea afirmațiilor acestuia. Ca urmare, martorul a fost jignit sau amenințat cu moartea de sute de persoane care au postat pe pagina de socializare a inculpatei Vasilescu Lia Olguța. În aparență aceasta a intervenit în discuții cerând decență, dar tot inculpata i-a incitat pe cei care comentau.

O altă apreciere relevantă în poziția adoptată de inculpată este cea referitoare la alți martori audiați în timpul urmăririi penale, potrivit căreia susținătorii săi vor avea posibilitatea, în continuare, în mediul ales pentru comunicare de inculpată, să îi cunoască pe oamenii de afaceri care ar fi denunțat-o calomnios, sugerând astfel indirect că va face publice date despre aceștia”, se arată în comunicatul DNA.

Acțiunea procurorilor pare una de tip stalinist. Nu contează că nu s-a încălcat legea, ci contează că nu le convine lor și delatorilor din dosar