Ion Prioteasa propunerea PSD pentru încă un mandat în fruntea Consiliului Județean Dolj

453

conferinta de presaIon Prioteasa a fost propus de conducerea executivă a PSD Dolj pentru a candida la un nou mandat de președinte al consiliului județean, a anunțat, vineri, liderul organizației Dolj a formațiunii social-democrate, deputatul Claudiu Manda.

Totodată, președintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda, a mai spus că propunerile formațiunii social-democrate pentru cele două funcții de vicepreședinte al CJ sunt Alina Elena Tănăsescu și Cosmin Vasile.

„Ne aflăm la prima apariție în această formulă după alegerile locale din 5 iunie, prilej pentru a vă spune că sunt foarte mulțumit de rezultatul pe care l-am înregistrat la consiliul județean. Niciodată nu s-a mai întâmplat ca PSD să obțină 25 de mandate, ceea ce reprezintă două treimi din numărul total al consilierilor județeni.

Suntem în situația de a avea mai mulți consilieri decât a obținut USL în mandatul trecut, dar nu este neapărat un titlu de glorie, ci mai degrabă o realitate care ne obligă, pentru că, peste patru ani, ne putem trezi în situația în care, dacă vor exista obiective și proiecte care nu se vor realiza, să ni se reproșeze că am avut această majoritate și nu am știut ce să facem cu ea. Este un semnal pe care îl trag pentru colegii mei din consiliul județean.

Sunt convins însă că, ducând mai departe proiectele pe care CJ le derulează în parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova, dar și cu celelalte primării din județ, peste patru ani vom merge din nou cu fruntea sus și vom putea să spunem lumii ce am reușit să facem.

În actuala componență a echipei PSD de la CJ Dolj, care numără 25 de consilieri județeni, sunt 14 bărbați și 11 femei – o proporție pe care nu am mai avut-o niciodată. De asemenea, se regăsesc opt membri ai organizației de tineret a PSD, ceea ce spune foarte mult despre prospețimea actualei echipe.

Vreau să anunț faptul că, după întâlnirile pe care le-am avut în cadrul organizației noastre, după discuțiile pe care le-am purtat la centru, dar și după votul unanim din cadrul Biroului Permanent Județean al PSD Dolj, propunerea noastră pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Dolj este Ion Prioteasa, iar pentru cele două funcții de vicepreședinte îi propunem pe Alina Elena Tănăsescu și Cosmin Vasile”, a declarat președintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda.

La rândul său, Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj și candidatul PSD pentru un nou mandat la conducerea CJ, a spus: „Sunt onorat de faptul că am fost propus pentru președinția Consiliului Județean Dolj și doresc să le mulțumesc colegilor din conducerea partidului, care mi-au încredințat această responsabilitate deosebită. Am fost și rămân alături de colegii mei din PSD și dorim ca, împreună, să ducem la bun sfârșit proiectele aflate în desfășurare, dar și să abordăm inițiative noi.

Avem de partea noastră avantajul unei experiențe semnificative, pe care o punem în slujba cetățenilor Craiovei și ai județului Dolj. În același timp, îmi face plăcere să lucrez împreună cu o echipă tânără în consiliul județean. Am convingerea că noii noștri colegi din CJ vor acumula experiență în următorii patru ani și se vor afirma în administrație.

Într-adevăr, actuala noastră echipă din consiliul județean este și cea mai puternică de până acum și sunt sigur că va obține și rezultate pe măsură, pentru că avem tot ceea ce este necesar pentru a ne putea promova proiectele, în beneficiul comunității.“

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, a subliniat faptul că următorii patru ani vor marca o continuare a bunei relații de conlucrare între administrația locală și cea județeană.

„Doresc să vă asigur și pentru viitor de întreaga colaborare a Primăriei Municipiului Craiova. Vom avea, în continuare, foarte multe lucruri de realizat împreună și aș aminti doar etapa a doua a master planului pentru canalizare, precum și master planul pentru deșeuri, care are, de asemenea, o componentă importantă în Craiova, dacă ar fi să ne referim numai la montarea containerelor îngropate, investiție care va elimina un inconvenient considerabil.

Desigur, sunt numeroase alte proiecte pentru implementarea cărora putem conlucra în următorii ani, un exemplu elocvent fiind realizarea celei de-a doua conducte de aducțiune a apei de la Izvarna, care va deservi municipiul Craiova, dar pe traseul căreia se găsesc și câteva localități din județul Dolj, astfel că ne vom da mâna și în această privință.

Și la nivelul Consiliului Local al Municipiului Craiova avem aceeași situație fericită, în sensul că două treimi din numărul mandatelor de consilier au revenit, în urma alegerilor, Alianței Electorale PSD+UNPR. Așadar, nu ne vom confrunta cu probleme atunci când ne vom pune planurile în aplicare, așa cum ne-am angajat în campania electorală“, a declarat primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu.

Declarațiile au fost făcute vineri, într-o conferință de presă organizată la scurt timp după evenimentul în cadrul căruia au fost înmânate certificatele de consilier județean pentru toți membrii viitorului legislativ al CJ Dolj.