Prinşi de jandarmi în timp ce furau cărbune din vagoanele de tren.

359

tren-carbuniÎn ziua de 14.10.2015, în jurul orei 14.30, o patrulă mobilă,  din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, a observat că, pe vagoanele încărcate cu cărbune, aflate în Gara Berbeşti, judeţul Vâlcea, se află mai multe persoane, care sustrag cărbune.

Jandarmii au intervenit pentru stoparea activităţii ilegale. În momentul în care jandarmii au fost observaţi de către cele patru persoane, doi bărbaţi şi două femei, care aruncau cărbune sort, pe terasamentul căii ferate, cei doi bărbaţi au sărit de pe vagoane şi au încercat să fugă. O parte a patrulei a trecut la urmărirea celor doi bărbaţi, reuşind să prindă pe unul dintre aceştia. Deoarece bărbatul respectiv se manifesta agresiv, verbal şi fizic, a fost nevoie ca jandarmii sa-l încătuşeze.

Pe baza declaraţiei acestuia, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Berbeşti, au reuşit identificarea şi a celuilalt bărbat, care reuşise să fugă.

Cele patru persoane au recunoscut că sustrăgeau cărbune, din vagoanele respective, pentru a-şi încălzi locuinţele proprii, pe timpul sezonului rece.

După ce bulgării de cărbune, aruncaţi de-a lungul terasamentului căii ferate, au fost încărcaţi şi cântăriţi, s-a constatat că fusese sustrasă cantitatea de 1400 kg. Întreaga cantitate a fost predată părţii vătămate, o societate minieră din localitatea Berbeşti.

Persoanele în cauză au fost conduse de jandarmi la sediul Poliţiei oraşului Berbeşti, pentru continuarea cercetărilor, făcându-se vinovaţi pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

       Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu publicul

 Gruparea de Jandarmi Mobilă „Fraţii Buzeşti” Craiova