Primul contract de finanțare din cadrul unui Program Regional din țară a fost semnat la Craiova

189
,,Am semnat astăzi, la sediul ADR Sud-Vest Oltenia, contractul de aproape 63 de milioane de euro pentru modernizarea drumului județean DJ 641, tronsonul cuprins între limita județului Olt, intersecția cu DN 65 și intersecția cu DN65C.
Este cea mai mare valoare a unui contract european, pentru un proiect de reabilitare a unui drum județean, implementat vreodată de Consiliul Județean Dolj.
Sunt mândru de echipa de specialiști a Consiliului Județean Dolj care a reușit să depună prima cerere de finanțare pe acest nou exercițiu bugetar, Programul Regional Sud-Vest Oltenia, și acum am reușit sa fim și primii care semnăm.
Artera rutieră care intră în reabilitare are peste 44 kilometri lungime și traversează șase comune: Teslui, Drăgotești, Robănești, Pielești, Ghercești, Mischii, deservind o populație de aproximativ 15.000 de locuitori,” a declarat Cosmin Vasile, presedintele 𝑪𝒐𝒏𝒔𝒊𝒍𝒊𝒖𝒍ui 𝑱𝒖𝒅𝒆𝒕̦𝒆𝒂𝒏 𝑫𝒐𝒍𝒋

„Este un moment pe care îl așteptam cu toții și care confirmă că se fac eforturi pentru ca obiectivele asumate prin Programul Regional Sud-Vest Oltenia să se concretizeze în beneficiul cetățenilor. Suntem primii care au lansat apeluri în cadrul Programului Regional și tot primii care contractează proiecte. Felicit echipa Consiliului Județean Dolj pentru proiectul depus, proiect care va contribui la dezvoltarea economică durabilă a regiunii, mai ales că este cel mai mare contract din istoria instituției în ceea ce privește drumurile județene”, a spus domnul Alexandru Stănescu, directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia.