Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, Claudiu Manda și Ion Prioteasa în vizită de lucru la Izvarna

925

vizita izvarnaIeri, 27.08.2015, Primarul Municipiului Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, împreună cu deputatul Claudiu Manda, președintele Consiliului Județean  Dolj, Ion Prioteasa, dar  și mai multi primari din județul Dolj s-au întâlnit cu reprezentanții firmei care se ocupă de proiectarea  Firului II de aductiune Izvarna pentru a vedea care este stadiul lucrărilor.   

Datorită acestui proiect atât în municipiul Craiova, cât și în restul localităților din județ va fi rezolvată problema legată de deficitul de apă.

Conducta va avea 80 de km, iar investiția totală se ridică la suma de 140 de milioane de euro, fonduri europene obținute de către Primăria Craiova.

Proiectul, unul dintre cele mai importante din centrul și estul Europei, a fost demarat pe data de 30 aprilie 2015, urmând ca în ianuarie 2016 să fie finalizat studiul de fezabilitate.

Până în acest moment au fost finalizați 60 de km de rețea de apă, iar în momentul în care Firul II Izvarna va fi dat în folosință toți locuitorii Craiovei vor beneficia de apă potabilă de la Izvarna, aceasta reprezentând o prioritate absolută pentru Primăria Craiova.

Sursa Izvarna – Tismana a fost pusă în funcțiune în urmă cu aproape 50 de ani, iar calitatea apei este una superioară, aproapiată de cea a apei plate.

 Biroul de presă,

Primăria Municipiului Craiova