Primarul Craiovei la redeschiderea Cetății Severinului: În competiţia pentru câştigarea titlului de Capitală Europeană a Culturii noi mergem împreună cu toată Oltenia

425

lia olguta vasilescu severinSâmbătă, 26 septembrie 2015, a fost redeschisă Cetatea Severinului, după ce a fost reabilitată după planurile originale. La eveniment a participat și primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

Prezența edilului Craiovean la inaugurare nu a fost una întâmplătoare, Craiova participând la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021 în parteneriat cu județele Mehedinți, Gorj, Olt și Vâlcea, zestrea culturală a acestora fiind un real suport în acest demers.

“În competiţia pentru câştigarea titlului de Capitală Europeană a Culturii noi nu mergem singuri, aşa cum merg toate celelalte oraşe din România, noi mergem împreună cu toată Oltenia. Nu se poate închipui un traseu cultural şi turistic fără regiunea Olteniei.

Vorbim de ansamblul Constantin Brâncuşi de la Tg.Jiu şi cele peste 2.000 de peşteri din judeţul Gorj, cea mai mare concentraţie de peşteri din lume, de monumentele care există în Vâlcea şi de bisericile foarte frumoase de acolo, de Sucidava de la Olt şi nu puteam să uităm de această zona de la Severin, care va fi perla noastră, pentru că Cetatea Severinului este singura cetate medievală din Oltenia şi aveam nevoie de aşa ceva într-un traseu turistic.

Tot pe teritoriul judeţului Mehedinţi se află cea mai mare statuie din Europa şi toate celalalte bijuterii şi vestigii pe care le ştim foarte bine. Noi am vrut să fim prezenţi la această inaugurare, pentru că Cetatea Severinului va fi un punct forte în dosarul nostru de candidatură şi vă mulţumim că ne susţineţi în această competiţie”, a spus primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, citată de micapi.ro