Primarul Craiovei despre angajații cercetați: Am pus la dispoziția organelor de anchetă toate informațiile necesare

505

olguta-vasilescuConform unui comunicat de presă poliţiştii doljeni şi procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova efectuează, la această oră, 24 de percheziţii domiciliare în Craiova, la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea de infracţiuni de fraude informatice, fals intelectual, înşelăciune şi abuz în serviciu.

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, spune că știa de aceste probleme, și a pus la dispoziția organelor de anchetă toate informațiile necesare.

”Serviciul de Investigare a Fraudelor anchetează mai mulți angajați ai Direcției de Taxe și Impozite din Primăria Craiova pentru fals intelectual, înșelăciune, abuz în serviciu și fraude informatice. Mai precis, din 2007, aceste persoane ștergeau amenzile unor cetățeni din calculator și băgau banii în buzunar. Am avut cunoștință despre practicile lor încă de când am devenit primar. Am pus la dispoziția organelor de anchetă toate informațiile necesare. Le-am dat acestor angajați calificativ nesatisfăcător la evaluare, nota 1, ceea ce echivala cu decăderea lor din funcția publică. Toți au câștigat în instanță și s-au întors înapoi la lucru, continuând aceleași practici. Astăzi sunt audiați și, probabil, vor fi trimiși în judecată. Sper doar ca instanța să nu ni-i mai trimită înapoi”, a scris primarul Lia Olguța Vasilescu pe o rețea de socializare.